Mundruczó Kornél május vége óta Budapesten forgatja a Felesleges ember című menekültválságos drámáját. A legtöbb rendezőnél évek telnek el, mire neki fog a következő filmje felvételének, ő azonban az ősszel már neki is állhat az első hollywoodi produkciójának. A Daily Record arról ír, hogy októberben egy skóciai tengeralattjáró bázison szeretnének jeleneteket rögzíteni a Bradley Cooper főszereplésével készülő mélytengeri thrillerhez.

Bradley Cooper 2015 februárjában az Oscar-jelöltek ebédjénForrás: AFP/Robyn Beck

A magyar rendező hollywoodi projektjéről először március végén lehetett olvasni, két hét múlva már meg is szerezte magának a filmtervet az MGM stúdió. A tempón azóta sem lassítottak, a jelek szerint már ott tartanak az előkészületekben, hogy a konkrét forgatási helyszíneket fixálják le.

A mélytengeri Gravitáció-ként jellemzett filmben Bradley Cooper egy kegyvesztett űrhajóst alakít, aki egy újonnan felfedezett óceáni árokba lemerülve természetfeletti erőkkel találja magát szembe.

A producerek már azt nagy győzelemként értékelték, hogy egyáltalán tárgyalnak velük a minisztériumban, a faslane-i bázison nukleáris tengeralattjárók állomásoznak, a királyi haditengerészet még egyetlen film forgatását sem engedélyezte ott.

Mundruczó Kornél interjút ad 2014. május 9-énFotó: Magócsi Márton - Origo

Amennyiben beengedik a Deeper stábját a bázisra, akkor két magyar rendező is forgat majd Skóciában a következő hónapokban: ősszel Mundruczó utazhat ki az északi országba, télen pedig A nagy füzet-et jegyző Szász János forgatja Glasgow kikötői negyedében a Cross My Mind című szerelmi drámát.