A Whiplash dobosa most a bokszra pörgött rá nagyon durván

2016.06.30. 16:52

Az elmúlt egy évben két bokszfilm is eljutott a magyar mozikba, de míg a Mélyütés-től csak a közhelyek felmondására futotta, addig a Creed – Apollo fia megindító módon, ízlésesen tálalta a címszereplő felemelkedését.  A Bleed For This is egy bokszoló lemondásokkal és szenvedéssel teli útját vázolja fel a győzelemig, van azonban egy fontos különbség: a főszereplő olyan mélyről kezd neki a felkapaszkodásnak, amit talán még sohasem láthattunk sportfilmben.

A Whiplash dobosa, Miles Teller alakítja Vinny Paz profi bokszolót, akinek egy majdnem halálos kimenetelű karambol után azt mondták az orvosai, hogy a sportolói karrierjének biztosan vége, és még az is kétséges, hogy fog-e tudni megint járni. Az első előzetesben az is látszik, hogy Horn Gyulához hasonlóan ő is egy Halo keretet kapott a fejére, amivel a törött csigolyát rögzítették.

Miles Teller a Bleed For This című filmbenForrás: Open Roads

Az orvosi tiltás ellenére már a keret viselésekor is edzett, és egy kisebbfajta csodát vitt vége azzal, hogy tizenhárom hónappal a baleset után ismét a ringbe lépett. A Whiplash-ben egyszer már megmutatta Teller, hogy remekül illenek hozzá a monomániás, egyetlen célért gürcölő karakterek, így minden bizonnyal most is nagyszerű lesz. A kérdés inkább az, hogy a köréje épített film vajon mennyire lesz képes frissen tálalni a zsáner elkerülhetetlen paneljeit.

A Bleed For This-t Ben Younger írta és rendezte, aki eddig a sportfilmtől nagyon távol álló műfajokban próbálta ki magát: a Brókerarcok című tőzsdés drámát és az Első a szerelem című romantikus vígjátékot jegyezte. A filmet november 4-én mutatják be Amerikában, magyarországi bemutatóról ezidáig nem kaptunk információt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK