Clint Eastwood és Tom Hanks együtt veszi célba az Oscart

2016.06.30. 13:17

A szuperhősök elárasztják a mozikat, Tom Hanks azonban továbbra is kitart amellett, hogy egy másfajta hőstípust játsszon el, a hétköznapi embert, aki rendkívüli helyzetbe csöppenve is azt cselekszi, ami helyes. Az ősz hajúra festett amerikai színész egy pilótát játszik el a Sully-ban, aki az után vált híressé, hogy 2009-ben kényszerleszállást hajtott végre a Hudson folyón 155 utassal a fedélzeten.

Az időben ide-oda ugró előzetes alapján a landolás mellett az utána következő vizsgálat is sok izgalmat fog tartogatni. A címszereplőt nemzeti hősként ünneplik a médiában, de a vizsgálat során több olyan bizonyíték is előkerül, amely szerint nem biztos, hogy jó döntést hozott a kapitány. Negyven éven keresztül repült, mégis csak 208 másodperc alapján ítéli meg őt mindenki.

Tom Hanks és Aaron Eckhart a Sully című filmbenForrás: Warner

Már Tom Hanks szerepléséből is egyenesen következik, hogy Oscarra esélyes alkotásnak tartsuk a Sully-t. És akkor még nem is beszéltünk a filmet jegyző Clint Eastwood és az Akadémia hosszú múltra visszatekintő kapcsolatáról. A 86 éves legenda legutóbbi, Amerikai mesterlövész című munkáját hat Oscarra jelölték, amiből egyet váltott díjra.

A Sully fontosabb mellékszerepeiben Laura Linney-t és Aaron Eckhartot láthatjuk majd, a filmet szeptember 9-én mutatják be Amerikában, Magyarországon a tervek szerint szeptemberben mutatják be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK