James Cameron nem ájult el a Star Wars 7-től

2016.06.30. 12:09

James Cameron, az első kettő Terminátor-film, a Titanic és az Avatar rendezője is beszállt a Star Wars: Az ébredő Erő-t kritizálók egyre népesebb táborába. Előbb még elmondta, hogy közeli barátok George Lucas-szal,és vele is már megvitatta a hetedik epizódot, illetve nem akar túlságosan belemenni a film véleményezésébe, mert nagyon tiszteli J.J. Abrams-t, de aztán csak előállt a farbával:

„Azt kell mondanom, hogy míg Lucas hat filmjére az innovatív látásmód volt jellemző, addíg a mostani epizód inkább visszanyúlt olyan elemekért és karakterekért, amelyeket már láttunk korábban, és csak néhány aprócska lépést tett meg az új szereplőkkel.”

James Cameron és George Lucas a CinemaCon nevű rendezvényen 2011-benForrás: AFP/2011 Getty Images/Ethan Miller

Érthető, hogy Cameron az újszerű képi megoldásokat hiányolja a filmből, hiszen több évtizeden át úttörő volt ezen a területen, gondoljunk csak a Terminator 2 szétolvadó T-1000-es modelljére vagy az Avatar elképesztően részletgazdag és élethű fantáziavilágára. Tegyük hozzá, J.J. Abrams-nak soha nem is volt célja a képi világ forradalmasítása, ő direkt a régi Star Wars-filmek hangulatáért nyúlt vissza.

Az más kérdés, hogy túlságosan is a régi, egyszer már bevált dolgokra támaszkodott, így sok igazsága van azoknak, akik egyszerűen az Egy új remény remake-jeként tekintenek Az ébredő Erő-re. Én még várok a végső ítélettel, előbb látni akarom, hogy milyen irányba folytatják – zárta mondandóját Cameron a hetedik epizódról, és alighanem ezzel rengeteg ember véleményének adott hangot.

Daisy Ridley és Harrison Ford a Star Wars: Az ébredő ErőForrás: Fórum Hungary

A legújabb trilógia első epizódja egy nagyon óvatos kezdés volt, amit mindenképpen meglepő, új irányba kell majd fordítani, hogy a következő rész ne legyen csalódás. Személy szerint Az ébredő Erő-nél még nem volt bajom a múltidézéssel, ezt azonban többször nem szabad eljátszani. Ahogy Cameron is mondta, az új szereplők néhány kicsi lépést tettek meg eddig, most viszont eljött annak az ideje, hogy úgy igazából nekilóduljanak. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK