A világegyetem titkainak a kutatása mindig is jelen volt Terrence Malick filmjeiben, karrierje első dokumentumfilmjét pedig már teljes egészében ennek a témának szentelte. A több mint négy évtizeden át készült Voyage of Time az ősrobbanástól kezdve mutatja be a világegyetem fejlődését, és a Brad Pitt által narrált első előzetes azt ígéri, hogy a jövőbe is bepillanthatunk a film által.

Malick eddigi munkásságából kiindulva joggal reménykedhetünk abban, hogy a Voyage of Time sokkal több lesz lenyűgöző természeti képek diavetítésénél, és valóban egy transzcendens élménnyel ajándékozza majd meg a mozinézőt. Akit ámulatba ejtett Az élet fájá-nak dinoszauruszos része, az már most biztosra veheti, hogy a Voyage of Time is le fogja nyűgözni.

Képkocka a Voyage of Time című filmbőlForrás: Broad Green

A filmnek két verziója készült, a negyven perces verziót Brad Pitt narrálja, és októbr 7-től vetítik Amerikában, kizárólag IMAX-mozikban. A kilencven perces változathoz Cate Blanchett adta a hangját, és az líraibb módon nyúl hozzá a világegyetem és az élet fejlődéséhez. A fenti előzetes a rövidebbik verzióhoz készült.

Malick filmjei közül utoljára Az élet fájá-t mutatták be be a magyar mozik, azóta hiába készített két további alkotást, a To The Wonder-ben és a Knights of Cups-ban sem láttak fantáziát a hazai forgalmazók. Laptopon nézve pont a lényeg veszne ki a Voyage of Time, így most nagyon szurkolunk annak, hogy Magyarországon is eljusson az IMAX-mozikba a film.

A Voyage of Time című film moziplakátjaForrás: Broad Green