Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. A tökéletesség unalmas - szokták mondani, a vadítóan szép Margot Robbie azonban rácáfol erre az állításra, vibráló személyisége a vásznon keresztül is átüt. Ahogy a fél világ, úgy mi is A Wall Street farkasa óta bolondolunk a ma 26 éves szőke bombanőért, Leonardo DiCaprióhoz hasonlóan mi is elkerekedett szemekkel bámultuk, amikor először megláttuk meztelenül.

#88 - Margot Robbie (A Wall Street farkasa, Időről időre)

Margot Robbie még csak huszonhat éves (pont ma!), de már ott van Hollywood legkeresettebb színésznői között: ujja köré csavarta Will Smith-t, közös filmben szerepelt az Enterprise kapitányával, Chris Pine-nal, most éppen Tarzan karakán feleségeként láthatjuk a mozikban. Ez már így is egy tetszetős lista, de azt a filmet, amely egyből a csúcsra repítette, még nem is említettem.

Margot Robbie a Tarzan legendája hollywoodi díszbemutatóján most hétfőnForrás: AFP/Valerie Macon

Gyakorlatilag ismeretlen színésznőként érkezett meg A Wall Street farkasa forgatására, ahol hatalmas nyomás nehezedett rá: egy összeszokott, egymást félszavakból megértő, állandóan pörgő alkotópáros tempóját kellett felvennie, Martin Scorsesének és Leonardo DiCapriónak ez már a negyedik közös munkája volt.

Az ausztrál színésznő sikerrel vette az akadályt, a drogmámorban úszó film egyik fénypontja lett a zabolátlan, néha egészen vadító játéka, káprázatos szépsége és merészsége miatt. Felismerte, hogy az általa alakított nőnek a teste a legfontosabb fegyvere, így hiába ajánlotta fel Scorsese, hogy egy köntöst is viselhet, ő ezt elutasította, és Naomi Lapaglia bőrébe bújva meztelenül lépett elő a szobából a korrupt bróker legnagyobb ámulatára.

Ezt a jelenetet látva DiCaprióhoz hasonlóan mozinézők milliói bámultak kidülledt szemekkel. Öncélúságról szó sincsen itt, ahogy Robbie is mondta, Naomi a csáberejét felhasználva valósítja meg a céljait, illetve a pucérkodása miatt rögtön érthetővé válik, miért pont ebbe a nőbe bolondult bele az élvezeteket és a pénzt amúgy kiolthatatlan étvággyal hajhászó címszereplő. 

Egy későbbi szexjelenetben sokak álmát valósította meg azzal, hogy egy dollárkötegekkel teleszórt ágyon hempergett DiCaprióval. Egy interjúban aztán összetörte ezt az izgalmasnak tűnő vágyképet: „Ha azt tervezed, hogy egy pénzhalom tetején szexelsz – ne tedd. Lehet, hogy az igazi bankjegyek puhábbak, de a forgatáson használt hamis pénz olyan volt, mint a papír, és miután felkeltem az ágyból, mindenki elszörnyedt. Azt mondták, hogy úgy nézek ki, mintha millió korbácsütést mértek volna a hátamra.”

Margot Robbie és Leonardo Dicaprio A Wall Street farkasa című filmbenForrás: InterCom

Természetesen nem a semmiből tűnt elő Robbie, A Wall Street farkasa előtt ausztrál független filmekben, illetve több sorozatban is szerepelt. Az Időről időre című romantikus vígjátékban találkozhattunk vele először a magyar mozikban, amelyben Domhnall Gleeson nem tudja levenni róla a szemét. A férfi még az időben is utazik egy kicsit, csak hogy összejöhessen álmai nőjével.

Az ausztrál színésznő a júniust Budapesten töltötte a Terminal című bérgyilkosos thriller forgatása miatt, és roséfröccsel a kezében, feltűnés nélkül vegyült el a Szabadság téren meccset néző tömegben. Hiába van a csúcson, a jelek arra mutatnak, hogy ez nem jár nála sztárallűrökkel. És még azt is pontosan átlátja, hogyan működik Hollywood:

„A filmkészítés valójában egy matematikai egyenlet. Ha az jön ki, hogy a leszerződtetett színészek elég pénzt fognak hozni, akkor elkészítik a filmet, ha viszont nem jön ki a matek, akkor újra kell gondolni a castingot.”

Cikksorozatunk korábbi részei:

#87 - Violante Placido
#86 - Audrey Tautou 
#85 - Bordán Lili
#84 - Penelope Ann Miller
#83 - Jennifer Lopez
#82 - Olga Kurylenko
#81 - Diane Kruger
#80 - Marozsán Erika
#79 - Gwyneth Paltrow
#78 - Hámori Gabriella
#77 - Ornella Muti
#76 - Christina Ricci
#75 - Alyssa Milano
#74 - Rooney Mara
#73 - Denise Richards
#72 - Marion Cotillard
#71 - Elizabeth Berkley 
#70 - Shannon Elizabeth
#69 - Kerekes Vica
#68 - Ludivine Sagnier
#67 - Sylvia Kristel
#66 - Katie Holmes
#65 - Eva Green
#64 - Virginie Ledoyen
#63 - Patsy Kensit
#62 - Léa Seydoux
#61 - Olivia Wilde
#60 - Kirsten Dunst
#59 - Lizzy Caplan
#58 - Vanessa Paradis
#57 - Jessica Chastain
#56 - Rebecca De Mornay
#55 - Bo Derek
#54 - Keira Knightley
#53 - Gryllus Dorka
#52 - Madeleine Stowe
#51 - Reese Witherspoon
#50 - Scarlett Johansson
#49 - Dobó Kata
#48 - Cindy Crawford
#47 - Rebecca Romijn
#46 - Emily Blunt
#45 - Asia Argento
#44 - Osvárt Andrea
#43 - Drew Barrymore
#42 - Gabrielle Anwar
#41 - Alexandra Daddario
#40 - Charlize Theron
#39 - Gemma Arterton
#38 - Nicole Kidman
#37 - Kim Cattrall
#36 - Amy Smart
#35 - Rosario Dawson
#34 - Jamie Lee Curtis
#33 - Anne Hathaway
#32 - Emmanuelle Seigner
#31 - Anna Falchi
#30 - Amber Heard
#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates