Az esküvőkre általában önfeledten ünnepelni járnak az emberek, de mit kezdjen a meghívóval egy olyan nő, aki eredetileg a tanúnak felkért barátjával érkezett volna, csak éppen a férfi nemrég szakított vele? Feladata már nincsen az eseményen, jelenléte kínos szituációk sokaságát eredményezné. A józan ész mást tanácsolna, a Table 19 szerelmi bánatból éledező főhősnője (Anna Kendrick) azonban úgy dönt, hogy elmegy a lagzira, és ezzel kezdetét veszi egy finom humorú, a kívülállók diadalát hirdető dramedy.

Az előzetesből hamar világossá válik, hogy a címben is jelölt 19-es asztal azoknak a meghívottaknak a gyűjtőhelye, akiknek a jelenléte terhes a násznép számára. A lehető legmesszebb rakták őket a vőlegénytől és a menyasszonytól, oda, ahonnan már a vécé szaga is érződik.

Lisa Kudrow, Craig Robinson, Stephen Merchant, June Squibb, Tony Revolori és Anna Kendrick a Table 19 című filmbenForrás: Fox Searchlight Pictures

Első látásra egy nagy rakás szerencsétlenségnek tűnik az asztaltársaság, később azonban a lehető legjobban reagálnak a helyzetre, és úgy döntenek, hogy ha már eljöttek, akkor kihozzák az estéből a maximumot. Kendrick még az egyik vendéggel is flörtölni kezd. Alighanem a kezdeti feszengés után úgy fogunk felkelni a film végén, hogy ehhez az esküvői társasághoz mi is szívesen hozzácsapódtunk volna.

Az asztalhoz a Grand Budapest Hotel-ben feltűnt Tony Revolorit, az Ananász expressz-ben és az Itt a végé-ben nagy kedvvel hülyülő Craig Robinsont, a Nebraská-ért Oscarra jelölt June Squibbet, a Futottak még... tévésorozatból ismert Stephen Merchantot és az előzetes alapján egy vicces meglepetéssel már biztosan szolgáló Lisa Kudrow-t ültették még le.

A Table 19-re még sokat kell várni, 2017. január 20-től vetítik az amerikai mozik.