Mel Gibson olyan ráncos, mint egy öreg cipő

2016.07.08. 15:40

Az idén már sokadik visszatérésével próbálkozik Mel Gibson, amióta a 2006-os elhíresült részeg zsidózása miatt számkivetetté vált Hollywoodban. Pár hónapon belül két új filmje is érkezik az amerikai mozikba: november elején a Hacksaw Ridge című második világháborús dráma, amit csak rendezőként jegyez, augusztus közepén pedig a Blood Father című vérmocskos bűnfilm, amiben a főszerepet játssza. Ez utóbbihoz jött ki most egy újabb előzetes, vagyis mindjárt kettő - egy visszafogott ausztrál és egy hatásvadászabb amerikai.

Mel Gibson a Blood Father című filmbenForrás: Wild Bunch

A Blood Father-ben a Halálos fegyver-filmek sztárja egy tetoválóművészként dolgozó (na jó, a művész talán túlzás) lecsúszott fickót alakít, akit sokéves kihagyás után meglátogat a huszonéves lánya. A csaj zűrbe keveredett, talán még meg is ölt valakit, nem sokkal később befut egy csomó rosszarcú gazember, akik elégtételt akarnak venni a lány tettéért, így Gibsonra hárul a feladat, hogy halomra lőjjön mindenkit.

A négy évvel ezelőtti Börtönregény-hez hasonló erőszakos és kíméletlen B-filmnek tűnik a Blood Father, amit májusban már levetítették Cannes-ban, és ha nem is ájultak el tőle a kritikusok, azt elismerték, hogy hozza a műfajban elvárt kötelezőt. Gibson tökéletes választás az élete számos rossz döntését keservesen bánó apa szerepében, akiből előbújik a hatékonyan gyilkoló vadállat, amikor a lányát kell megvédeni. Alakítása hitelességét jelentősen növeli az is, hogy a hatvanéves színész arcát már olyan mély és bonyolult mintázatú ráncok barázdálják, hogy a fizimiskája úgy néz ki, mint egy ázott bőrcipő, amit egy hétvégére kint hagytak a napon.

Egyelőre nem kaptunk infót arról, hogy mikor jön a magyar mozikba a Blood Father, de tekintve, hogy Gibson utóbbi öt filmjét mind bemutatták itthon, nincs okunk feltételezni, hogy pont ezt ne hoznák be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK