Alig több mint öt hónap múlva, december 15-én kerül a magyar mozikba a Zsivány Egyes című első különálló Star Wars-film, amihez eddig csak egyetlen teaser előzetest adtak, mégpedig április 7-én. Tavaly Az ébredő Erő-höz nyolc hónappal a premier előtt, április 16-án futott be a második teaser, amit a kaliforniai Anaheimben tartott Star Wars Celebration nyitórendezvényének a végén vetítettek le először az egybegyűlteknek, majd rögtön fel is rakták a Star Wars hivatalos YouTube-csatornájára.

Felicity Jones a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet című filmbenForrás: Fórum Hungary

Most hétvégén Londonban lesz Star Wars Celebration újabb rendezvénye, és minden jel arra mutat, hogy ott debütál majd a Zsivány Egyes második előzetese (ahogy tavaly sem jelentették be előre hivatalosan, hogy lesz előzetes, úgy most sem).

Magyar idő szerint pénteken 17 órakor kezdődik a Zsivány Egyes-ről szóló egyórás beszélgetés Londonban, amin részt vesz a film rendezője, Gareth Edwards, Kathleen Kennedy producer, illetve egyéb egyelőre meg nem nevezett vendégek. Ha abból indulunk ki, hogy tavaly a hasonlóan 60 percig tartó beszélgetés végén rántották le a leplet Az ébredő Erő 119 másodperces előzeteséről, akkor megkockáztathatjuk, hogy a Zsivány Egyes második előzetesét július 15-én, pénteken délután hat órakor láthatjuk majd először.

Ha a Star Wars Celebrationön mégsem nyomnák le az új előzetest (amit nehezen tudunk elképzelni), akkor sem kell már sokkal többet várni rá. Az amerikai ABC tévécsatorna helyi idő szerint pénteken este nyolctól sugározza Az ébredő Erő titkairól szóló Secrets of the Force Awakens: A Cinematic Journey című werkfilmet, és a második legnagyobb amerikai kábelszolgáltató, a Time Warner Cable honlapja szerint a műsor végén le fog menni a Zsivány Egyes új előzetese - amivel kapcsolatban azt is leírják, hogy háromperces lesz.

Az egyórás werkfilm magyar idő szerint szombat hajnalban kettőkor kezdődik, tehát ha pénteken délután nem láttuk a Zsivány Egyes új előzetesét, akkor aznap este hajnali háromra kell állítani az ébresztőt.

A nagy kérdés persze az, hogy Darth Vader vajon felbukkan-e a Zsivány Egyes második előzetesében. Ezt aztán tényleg senki nem tudja egyelőre, úgyhogy tippeljük meg együtt!