Méltó helyre került a magyar Bud Spencer-falfestmény

2016.07.12. 13:23

Június 27-én halt meg Bud Spencer, és kevesebb mint egy nappal később a TakerOne néven ismert magyar graffitis már fel is festette a legendás olasz színész portréját a budapesti Filatorigát HÉV-megállónál egy falra. A falfestményről készült fotó szép kört futott be a Facebookon, még Spencer unokája, Alessandro Pedersoli is azt állította be borítóképnek. 

Két hetet kellett várni, de pár órával ezelőtt végre Bud Spencer hivatalos Facebook-oldalának szerkesztői is kapcsoltak, és kirakták TakerOne alkotását az 1,6 millió követővel rendelkező oldalra, ráadásul magyarul köszönték meg. Három óra alatt már több mint ötvenezren lájkolták a képet.

Talán nincs még egy olyan ország a világon, ahol a népesség akkora hányada imádja Bud Spencer filmjeit, mint Magyarországon. Ha összeállítanánk egy tízes toplistát arról, hogy a nyolcvanas években mely filmeket nézték meg a legtöbben a magyar mozikban, a listán valószínűleg minimum hét-nyolc Bud Spencer-film szerepelne, ugyanis azokra rendre másfél-két millióan váltottak jegyet. Így teljesen érthető az is, hogy elsőként hazánkban terveznek szobrot állítani az olasz színésznek. 

A kezdeményezés egy fiatal szobrászlány, Tasnádi Szandi ötlete, aki agyagból elkészítette az első vázlatokat, majd bejelentkezett Kazincbarcika polgármestere, hogy szívesen látná az alkotást a városban. Egyelőre pénzt gyűjtenek a szoborra, és várják Bud Spencer családjának engedélyét. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK