Tarantino elárulta, melyik a kedvenc figurája

2016.07.12. 12:21

Mr. Drapp, Vincent Vega, a Menyasszony, Stuntman Mike, Calvin Candie. Quentin Tarantino 24 éves karrierje során számtalan emlékezetes figurának adott életet.

Quentin Tarantino és barátnője, Daniella Pick izraeli énekes a jeruzsálemi filmfesztivál nyitóceremóniájánForrás: AFP/Gali Tibbon

A Ponyvaregény rendezője a jeruzsálemi filmfesztiválon vett át életműdíjat a múlt héten, ott nyilatkozva árulta el, hogy a figurái közülük a Becstelen brigantyk rétesimádó zsidóvadásza a kedvence. "Hans Landa a legjobb karakter, akit valaha írtam, és lehet, hogy nem is fogok nála jobbat írni soha" - mondta Tarantino. "Írás közben nem is tűnt fel, hogy egy nyelvzseni. Valószínűleg ő azon kevés nácik egyike, aki tökéletesen beszéli a jiddist." A Landát játszó Christoph Waltz 2010-ben Oscar-díjat is kapott ezért az alakításáért.

Hans Landa (Christoph Waltz) a Becstelen brigantyk című filmbenForrás: UIP Dunafilm

Tarantino már többször kinyilatkoztatta, hogy tíz film után abbahagyja a rendezést, és mivel a tavaly bemutatott Aljas nyolcas már a nyolcadik filmje volt (a Kill Bill két részet egynek számolja), érthető, hogy ez a téma is szóbajött a beszélgetésen. "Úgy tervezem, hogy tíz filmnél megállok. De elképzelhető, hogy 75 éves koromban majd úgy döntök, hogy még egy történetet el kell mesélnem" - nyújtott sovány vigaszt a rajongóinak a kétszeres Oscar-díjas rendező (. Tarantino 1963-ban született, tehát a maradék két filmje után legközelebb 2038-ban várhatjuk tőle a következőt.

A Tarantino által írt figurák közül az én kedvencem a magát feketének képzelő fehér gengszter, Drexl Spivey, akit Gary Oldman játszott felejthetetlenül a Tiszta románc-ban. Szuper lenne, ha ön is megírná a kedvencét kommentben!

Drexl Spivey (Gary Oldman) a Tiszta románc című filmbenForrás: Flamex

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK