Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című filmje, ami a hétvégén Karlovy Varyban elnyerte a Kristály Glóbuszt és a legjobb színésznek járó díjat, majd csak valamikor ősszel kerül a magyar mozikba. Aki nem bír ennyit várni, az akár már a jövő héten is megnézheti a filmet - ehhez csak a vajdasági Palcsira kell elutaznia (Budapesttől kevesebb mint 200 kilométerre van), ahol tíz másik magyar film társaságában Hajdu alkotását is bemutatják az Európai Filmek Fesztiválján. Az Ernelláék Farkaséknál palicsi vetítése jövő pénteken délután fél öttől lesz.

Hajdu Szabolcs az Ernelláék Farkaséknál című filmbenForrás: Big Bang Media

A fesztivál "Új magyar filmek" elnevezésű válogatásában műsorra kerül még az Anyám és más futóbolondok a családból, az Utóélet, a Zéró, a Szerdai gyerek, a Hajnali láz, illetve a Sztarenki Dóra főszereplésével készült Betonzaj című kisfilm is. A "Paralells & Encounters" nevű különprogram Fliegauf Bence Berlinalén bemutatott Liliom ösvény című filmjét és a Buharov testvérek Az itt élő lelkek nagy része című őrületét vetítik.

A fő versenyprogramba is került magyar film, Till Attila Tiszta szívvel-je olyan alkotásokkal kel versenyre az az Arany Torony nevű fődíjért, mint Nicolas Winding Refn Cannes-ban bemutatkozott Neon démon-ja, az emberevő sellőkről szóló The Lure című lengyel film, az Érettségi című remek román dráma, illetve a berlini fődíjas Tűz a tengeren.

A Tiszta szívvel-t Palicson július 18-án este láthatja a közönség, a vetítésen személyesen részt vesz Till Attila rendező és a filmben szerb gengszterfőnököt alakító Dr. Dusan Vitanovics is.

Dr. Dusan Vitanovics a Tiszta szívvel című filmbenForrás: A Company Hungary

A 23. palicsi filmfestivál felvezetéseként Szabadka főterén filmtörténeti klasszikusokat vetítettek nagy sikerrel felújított és digitalizált formában egész héten, köztük Makk Károly 45 évvel ezelőtt készült Szerelem című klasszikusát, amely felújított változatban először Cannes-ban volt látható májusban.

Forrás: Filmalap