A jövő év elején Dubrovnikban forgatják a Robin Hood: Origins (Robin Hood: Kezdetek) című kalandfilmet, amiben Leonardo DiCaprio vezető producerként működik közre. A klasszikus történet életszerűbbnek szánt feldolgozásában a Kingsman: A titkos szolgálat Tökijeként megismert Taron Egerton alakítja a címszerepet, az Oscar-díjas Jamie Foxx lesz Kicsi John, Mariont pedig Bono lánya, Eve Hewson játssza, akit mostanában A sebész című tévésorozatban láthattunk, illetve Tom Hanks lányaként a Kémek hídjá-ban.

Taron Egerton és Eve HewsonForrás: AFP

A címe alapján eredettörténetnek tűnő film forgatókönyvét Joby Harold írta, aki a jövőre a mozikba kerülő Guy Ritchie-féle Artúr király-filmen is dolgozik társíróként.

A rendező a múlt század elején játszódó Birmingham bandája című tévésorozat több részét is jegyző Otto Bathurst lesz. Ő rendezte a Fekete tükör zseniális nyitóepizódját is, amiben túszul ejtik a brit királyi család egyik népszerű tagját, és csak akkor hajlandóak elengedni, ha a miniszterelnök élő egyenes adásban közösül egy disznóval.

Dubrovnikban az utóbbi időben több nagyszabású produkciót is forgattak, például a Trónok harca című tévésorozat és a nyolcadik Star Wars-film számos jelenetét.

Cate Blanchett, Russell Crowe és Ridley Scott a 2010-es Robin Hood forgatásánForrás: UIP Dunafilm

Filmen legutóbb Ridley Scott dolgozta fel Robin Hood legendáját 2010-ben, nála Russell Crowe alakította a főhőst, és Cate Blanchett volt Marion.