Ha nem egy új előzetest várnak, biztos sokkal jobban örülnek a Star Wars-rajongók a Zsivány Egyes werkfilmjének, ami múlt pénteken debütált a Star Wars Celebration nevű rendezvényen, majd azonnal felkerült az internetre is. Most a film hazai forgalmazója kiadta a közel háromperces videó magyar feliratos változatát, illetve a plakátból is elkészült a magyar verzió.

A werkfilmben felváltva látunk forgatási felvételeket és részleteket a filmből, illetve megszólal pár alkotó is, például Gareth Edwards rendező, a főhősnőt alakító Oscar-jelölt Felicity Jones és Warwick Davis színész, aki több korábbi Star Wars-filmben is feltűnt már különböző szerepekben.

A videóból az is kiderül, hogy a Jyn Erso nevű dacos lázadót játszó Jones teljes odaadással vetette bele magát az akciójelenetekbe: az 56. másodpercnél egy robbanást követően a földre veti magát, majd ráesik a vállára egy jókora faldarab, ami persze valószínűleg hungarocellből készült, de még így is fájhatott a színésznőnek.

Egy csomó új lény is felbukkan, a kedvencem közülük az a bozontos szemöldökű, vihogó földönkívüli, aki egy hatalmas gépfegyverrel lődöz ki az űrhajó oldalából egy olyan részben, ami látszólag Kubrick Acéllövedék-ének egyik híres jelenetét idézi meg.

Vihogó földönkívüli a Zsivány Egyes werkfilmjébenForrás: Fórum Hungary

Az Erő legyen velünk! - lelkesíti csapatát egy bevetés előtt Jones a videó legvégén. Nincs Star Wars-rajongó a világon, akinek a karján nem áll fel szőr ennél a pontnál.

A Zsivány Egyes magyar plakátján a szlogen az eredeti verziónál ("A rebellion built on hope") is direktebben utal arra, hogy az első különálló Star Wars-film időben az Egy új remény alcímű negyedik epizód előtt játszódik.

A Zsivány Egyes magyar plakátjaForrás: Fórum Hungary

A Zsivány Egyes december 15-én kerül a magyar mozikba.