Sem a Trainspotting, sem a Tapló télapó nem igényelt különösebben folytatást, ennek ellenére mindkét kultfilmnek leforgatták a második részét, és ráadásul még ugyanazon a napon is adták ki hozzájuk az első rövidke előzetest. A drogfüggőségből kilábalt skótokat egy vonatállomáson, a bunkó kamumikulást pedig munka közben vehetjük szemügyre.

Ahogy a Trainspotting-nál, úgy a Tapló télapó-nál is működik a múltidézés, az első rész elkötelezett rajongóként már fel is jegyeztem a karácsonyi kötelező programok közé a vígjáték folytatásának a megnézését. Az első rész debütálása óta tizenhárom év telt el, Billy Bob Thornton karaktere azonban szemernyit sem változott. Elnyűtt, undorral teli ábrázattal hallgatja egy kislány karácsonyi kívánságait.

Bily Bob Thornton a Tapló télapó 2 című filmbenForrás: Miramax

A gyerek erős akcentussal beszél, mi az alábbi kívánságlistát hallottuk ki a szavaiból: A stuffed cat, a moose that doesn't poop, and some duct tape so I can build a boat (azaz kért egy kitömött macskát, egy olyan jávorszarvast, amelyik nem kakil, illetve szigszalagot, hogy hajót tudjon építeni). Kommentben várjuk az ettől eltérő megfejtéseket.

A Tapló télapó 2-t november 24-én mutatják be Amerikában, még ugyanebben a hónapban hozzánk is el fog jutni a vígjáték. A Mad Men című tévésorozat irodavezetőjeként megismert Christina Hendricks váltja majd az első rész női főszereplőjét, Lauren Grahamet, új belépőként üdvözölhetjük még Kathy Batest, a régi gárdából a magát Mikulásnak álcázó rabló kisnövésű partnerét alakító Tony Cox és az első rész duci kisfiúját játszó Brett Kelly fog visszatérni.