Huszonegy évvel a legendás kultfilm bemutatója után, jövő januárban a mozikba kerül a Trainspotting folytatása. Danny Boyle rendezőnek sikerült újra összecsődíteni az eredeti szereplőgárdát, és az első teaser előzetesben kissé viharverten és megőszülve, de ott álldogál a peronon Renton (Ewan McGregor), Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) és Begbie (Robert Carlyle) is, miközben a fülünkbe bekúszik Iggy Pop ikonikus betétdala, a Lust for Life.

Az 1996-os Trainspotting alapjául szolgáló regény szerzője, Irvine Welsh 2002-ben megírta a történet folytatását Pornó címmel, amiben a srácok útja tíz évvel később keresztezi egymást, de a hírek szerint az új film nem ennek a regénynek lesz az adaptációja, hanem egy teljesen új sztorit láthatunk majd, amit John Hodge forgatókönyvíró agyalt ki.

Ewen Bremner, Ewan McGregor, Jonny Lee Miller és Robert Carlyle a Trainspotting 2-benForrás: Sony / Tristar

A jelenleg T2: Trainspotting 2 címre hallgató film 2017. január 27-én debütál a brit mozikban, a magyarországi premier időpontja egyelőre még nem ismert.

Ha már nosztalgiázunk, érdemes megnézni azt az első ízelítőt, amivel annak idején a világ tudtára adták a Trainspotting létezését. Megkockáztatom, hogy az elmúlt húsz évben nem készült olyan teaser előzetes, ami ennél pimaszabb és ötletesebb módon keltette volna fel az érdeklődést egy film iránt.

Az a snitt pedig, amit a megidéznek a Trainspotting 2 előzetesében, így nézett ki az első filmben: 

Ewen Brenner, Kevin McKidd, Ewan McGregor és Jonny Lee Miller a Trainspotting című filmbenForrás: Budapest Film