Han Solo fiatal éveiből egy trilógia is kijöhet

2016.07.26. 20:51

Még Az ébredő Erő premiere előtt írtunk arról, hogy a Disney-nek hosszú távú tervei vannak a Star Wars-univerzummal: addig nem állnak le a messzi-messzi galaxisban játszódó filmek gyártásával, amíg a nézők lelkesedése el nem párolog. Ez akár azt is jelentheti, hogy úgy ötven év múlva, az unokáimmal együtt ülhetek majd be egy új Star Wars-ra.

Carrie Fisher és Harrison Ford a Star Wars: Az ébredő Erő című filmbenForrás: Fórum Hungary

A Disney ezzel együtt nem akar túlságosan előrerohanni az időben, és ez idáig nem nyilatkozott arról, hogy milyen filmet tervez bemutatni az 2019-ben érkező kilencedik epizód után. A hosszútávú terveket továbbra is homály fedi, viszont a New York Daily News bennfentes forrásra hivatkozva arról ír, hogy a Han Solót megformáló Alden Ehrenreich-hal három filmre szóló szerződést kötöttek, ami akár egy újabb trilógiát is jelenthet, amely az űrcsempész fiatal éveire koncentrál.

A Han Solo-filmben nagy potenciál rejtőzik – rögzítette a nyilvánvaló tényt az internetes lap forrása. „Mivel Han korai kalandja nem kötődnek törvényszerűen a Birodalomhoz, így fennáll annak a lehetősége, hogy a rajongók az eddigiekhez képest valami nagyon mást kapjanak. Ezek a filmek új galaxisokat és őrületes lényeket fedezhetnének fel, illetve rengeteg új szereplőt hozhatnának be a Star Wars-univerzumba.

A névtelen forrás szavaiból azért még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. A Disney előbb látni akarja, hogyan fogadja a közönség az első önálló Han Solo-filmet, mielőtt még elköteleződne egy újabb forgatása mellett. Illetve az sem biztos, hogy ez a filmre szóló szerződés három főszerepet jelent. A Zsivány Egyes nyári pótforgatása miatt ismét erőre kapott az a pletyka, hogy az űrcsempész egy cameo erejéig szerepelhet az év végén érkező Star Wars-filmben.

Alden Ehrenreich az Ave, Cézár! című filmbenForrás: UIP-Duna Film

Jelenleg a Disney-nél minden lehetőséget megvizsgálhatnak, hogy a kilencedik epizód után milyen irányokba bővítsék a Star Wars-univerzumot, és alighanem a Zsivány Egyes, a 2018-ban debütáló Han Solo-film és a soron következő két epizód fogadtatása dönti majd el, milyen filmekkel rukkolnak majd elő a távolabbi jövőben.

AFP
Ez a srác akar Harrison Ford nyomdokaiba lépni
Francis Ford Coppola, Woody Allen és a Coen testvérek keze alatt is dolgozott már Alden Ehrenreich, aki a fiatal Han Solót fogja eljátszani a két év múlva érkező különálló Star Wars-filmben. Mindenki a fiatal Harisson Forddal fogja összemérni, de az Ave, Cézárban már sikerült neki a lehetetlen: nála százszor ismertebb sztárokat játszott le a vászonról. Bemutatjuk a Steven Spielberg által felfedezett, magyar ősökkel is rendelkező Los Angeles-i srácot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK