A Pókemberként ismert Andrew Garfield a Hacksaw Ridge-ben inkább vállalja a megaláztatást, mint hogy ellentmondjon a pacifista meggyőződésének, és fegyverrel a kezében induljon harcba a második világháború csendes-óceáni hadszínterén. Tíz éven át tartó szünet után Mel Gibson ismét egy vallásos témájú történelmi filmet rendezett, és az első előzetes alapján joggal reménykedhet abban, hogy legújabb Oscar-barát alkotásával teljessé válik a visszatérése Hollywoodba.

A rettenthetetlen és A passió rendezője most Desmond Doss életét dolgozta fel, aki a harci szolgálatot ugyan megtagadta, de felcserként 75 katonatársa életét mentette meg az okinawai csatában. Andrew Garfield makacs főhősére először mindenki furcsán néz a kiképzőtáborban: gyávának nevezik őt, illetve jól össze is verik. Az előzetes második fele azonban kétséget sem hagy afelől, hogy jól döntött-e Doss. A háború poklában hőssé válik a társai által kitaszított és lenézett férfi.

Andrew Garfield a Hacksaw Ridge című filmbenForrás: Cross Creek Pictures / Mark Rogers

A szerzői elmélet rajongóinak igazi csemege lesz a film erőszakot elutasító üzenetét beilleszteni Mel Gibson eddigi életművébe, Andrew Garfieldot pedig olyan szemmel is érdemes lehet majd figyelni, hogy a Hacksaw Ridge után egy másik, keresztényi tanokat vizsgáló filmben, Martin Scorsese Némaság-ában is láthatjuk majd.

Mel Gibson háborús alkotásában Vince Vaughn, Sam Worthington és Teresa Palmer is szerepet kapott, először a szeptember elején megrendezett velencei filmfesztiválon láthatja majd a közönség, majd november 4-én kerül fel az amerikai mozik műsorára. Magyarországi premierről ez idáig nem kaptunk információt.

A Hacksaw Ridge moziplakátjaForrás: Icon Film