Natalie Portman egy kádban cigizik Johnny Depp lányával

2016.08.26. 11:56

A Fekete hattyú Oscar-díja után lejtmenetbe került Natalie Portman karrierje. Több gyengén sikerült filmben is szerepelt, rendezői bemutatkozását keserű csalódásként éltük meg, idén februárban a hányatatott sorsú Jane Got a Gun című westernnel bukott óriásit. A színésznő maga is érzékelhette, hogy baj van, ugyanis több izgalmasan hangzó projekthez is leszerződött az utóbbi időben.

Lily-Rose Depp és Natalie Portman a Planetarium című filmbenForrás: Velencei filmfesztivál

A tavalyi év sci-fijének kikiáltott Ex Machina rendezőjével, Alex Garlanddal már le is forgatta a Sztalker történetére hajazó Annihilation-t, a Jackie-ről pedig egy hét múlva már az is fog derülni, hogy fordulatot hoz-e a színésznő pályáján. A John F. Kennedy feleségéről szóló filmet beválogatták az augusztus végén elrajtoló velencei fesztivál versenyprogramjába. A rangos filmes összejövetelen egy másik alkotással, a Planetarium című kosztümös drámával is képviseltetni fogja magát Natalie Portman, amihez egy frissen kiadott előzetest is tudunk mutatni.

A harmincas években játszódó filmben Natalie Portman és Johnny Depp lánya, Lily-Rose Depp egy spiritualista testvérpárt alakít, akiknek egy szellemidézéssel sikerül annyira lenyűgözniük egy rendezőt, hogy az filmet rögtön filmet akar róluk forgatni. A gazdagsággal és hírnévvel járó ajánlatnak nem tud ellenállni az idősebbik testvér, Laura Barlow. A férfi belépése az életükbe azonban azzal a nem várt következménnyel jár, hogy az addig elválaszthatatlannak ábrázolt testvérpár viszonya megromlik.

Fontos érdekesség a Planetarium-mal kapcsolatban, hogy ez lesz az első film, amelyben a két éve Párizsban élő Natalie Portman franciául beszél. Szövegeinek kétharmadát az új otthona nyelvén, a maradék egyharmadot pedig angolul hallhatjuk tőle. Portman a férjét követve költözött francia fővárosba, Benjamin Millepied 2014 októberétől tizenöt hónapon át a párizsi opera balettigazgatója volt.

Natalie Portman és Benjamin Millepied a 2015-ös cannes-i filmfesztiválonForrás: AFP/STF/Bertrand Langlois

Depp lányáról Natalie Portman küldött el egy fotót a Planetarium rendezőjének, Rebecca Zlotowskinak, aki nagy hasonlóságot fedezett fel a két színésznő között. Hamarosan személyesen is találkozott Lily-Rose-zal, majd neki adta a fiatalabbik testvér szerepét. Franciául beszélő amerikaiakat kellett Portmannek és Lily-Rose, és ez a feladat a fiatalabbik színésznőnek is könnyedén ment, hiszen az anyja, Vanessa Paradis révén tökéletesen beszéli a nyelvet.

A Planetarium-ot Velence után a torontói filmfesztiválon is bemutatják, majd novembertől a francia mozikban lesz látható. A film további sorsa még bizonytalan, de ha kedvezően fogadják a fesztiválokon, akkor az sem elképzelhetetlen, hogy a magyar mozikba is eljut.