Jason Bourne még mindig lázba hozza az embereket

2016.07.31. 21:14

Matt Damonnal és Paul Greengrass rendező visszatérésével új erőre kapott a Bourne-sorozat. Míg a négy évvel ezelőtti, Jeremy Renner főszereplésével készült rész mindössze 38 millióval rajtolt el Amerikában, addig a Jason Bourne-nak elkeresztelt legújabb epizód a franchise második legjobb nyitóhétvégéjét produkálta.

Matt Damon a Jason Bourne című filmbenForrás: UIP Dunafilm

A 60 milliós kezdéssel egyedül a három Oscar-díjjal honorált harmadik részt nem tudta megelőzni, amely 69 milliós hétvégi bevételt könyvelhetett el 2007-ben. A zseniális trilógia után csalódásként értékeltem az amúgy korrekt módon összerakott Jason Bourne-t, és a kritikusok jelentős részét sem győzte meg arról a film, hogy szükség volt rá. Ettől még a közönség bizalmat szavazott neki, és a remek nyitóhétvége sikerrel megágyazott egy következő résznek.

A folytatás mellett szól az is, hogy míg a 2007-es Ultimátum után Damon és Greengrass is elzárkózott attól, hogy egy újabb Bourne-filmet készítsenek, addig most mindketten nyitottnak mutatkoznak rá. 

A heti bemutatók közül még film tudott bekerülni a legjobb tízbe. A Mila Kunisszal, Kristen Bell-lel és Christina Applegate-tel felálló Rossz anyák című vígjáték 23,4 milliót gyűjtött és a dobogó legalsó fokára lépett fel annak az üzenetnek köszönhetően, hogy néha az anyák is elengedhetik magukat, és bulizhatnak egy jót.

Mila Kunis, Kristen Bell és Kathryn Hahn a Rossz anyák című filmbenForrás: Freeman Film

Az Idegpálya című thrillerben Emma Roberts és Dave Franco egy online telefonos játékkal kezdenek játszani, aminek sokkal nagyobb a tétje, mint a Pokémon Go-nak: pár bevezető kör után már konkrétan az életben maradásukért kell küzdeniük. Kilenc milliót gyűjtött a hétvégén, az elővetítésekkel együtt már tizenöt milliónál tart a húsz millióból készült film – ez egyértelmű sikernek számít.

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Jason Bourne ($60 / $60)
2. Star Trek: Mindenen túl ($24 / $105,4)
3. Rossz anyák ($23,4 / $23,4)
4. A kis kedvencek titkos élete ($18,2 / $296,2)
5. Amikor kialszik a fény ($10,8 / $42,8)
6. Jégkorszak: A nagy bumm ($10,5 /$42,1)
7. Szellemirtók ($9,8 / $106,2)
8. Idegpálya ($9 / $15)
9. Szenilla nyomában ($7,2 / $469)
10.Tarzan legendája ($2,4 / $121,9)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK