Casablanca eddig Humphrey Bogart és Ingrid Bergman viharos szerelméről volt ismert a filmrajongók körében. Az ő nyomukban lépdel Brad Pitt és Marion Cotillard, akik szintén ebben az afrikai városban találnak egymásra – legalábbis a Szövetségesek (Allied) című film forgatókönyve szerint. A 2. világháború idején játszódó szerelmi történethez kiadták az első fotót, amelyen a két sztár egy kávézó asztalánál ülve veszik el a másik tekintetében. Nagyon úgy tűnik, hogy ez a város vonzza a gyönyörű embereket.

Marion Cotillard és Brad Pitt az Allied című filmbenForrás: People

Pitt egy angol kémet, Cotillard pedig a francia ellenállás egyik tagját formálja meg, és szerelem szövődik köztük, miközben egy rendkívül kockázatos merényletet terveznek meg. Együtt költöznek Londonba, sötét titkokra derül fény azonban a múltjukból, amelyek komolyan aláássák az egymásba vetett bizalmukat. Pitt számára nem lesz új terep a 2. világháború, már a Becstelen Brygantik-ban és a Harag-ban is harcolt a nácik ellen.

A Szövetség-et Robert Zemeckis, a Vissza a jövőbe, a Forrest Gump és még sok más sikerfilm rendezője jegyzi. Ő sem tévedhetetlen azért, a legutóbbi alkotása, a tavaly bemutatott Kötéltánc megbukott a mozikban, és mi is csalódottan távoztunk róla. A forgatókönyv Steven Knight nevéhez fűződik, aki a végig egy kocsiban játszódó Locke-kal már összehozott egy remekművet.

Pitt és Cotillard románca december 1-jétől lesz látható a magyar mozikban.