Jared Leto szomorú, mert Joker alig van a Suicide Squadban

Suicide Squad
Vágólapra másolva!
Egy éven át dőlt a sajtóból, hogy Jared Leto milyen extrém módon lényegült át Jokerré a Suicide Squad forgatása alatt. Még az is felmerült, hogy a Mielőtt meghaltamért Oscar-díjat nyert színész alakítása talán még Jack Nicholsonénál és Heath Ledgerénél is ihletettebb lesz. Aztán bemutatták a filmet, és kiderült, hogy Joker szerepe minimális, és igazából teljesen felesleges is, valamint hogy a színész játékát maximum a jövő évi Arany Málnán fogják majd emlegetni. Hiába robbantott kasszát a Suicide Squad, Jared Leto most nem egy boldog ember.
Vágólapra másolva!

Joker legújabb megformálója, Jared Leto több interjúban is csalódottan beszélt arról, hogy mennyire kevés maradt meg a karakteréből a Suicide Squad mozikba került változatában. „Volt egyáltalán valami, amit nem vágtak ki? Annyi jelenetem hiányzik, hogy bele sem tudok kezdeni a felsorolásukba” – panaszkodott a színész az IGN-nek adott interjújában.

És tényleg: ha leszámítjuk azt a bénácska jelenetet, amiben felajánlja a barátnőjét, Harley Quinnt a Common által játszott agyontetovált és -piercingelt gengszternek, gyakorlatilag nem volt olyan jelenése Jokernek a filmben, amit ne láttunk volna már korábban valamelyik előzetesben (sőt, voltak olyan jokeres pillanatok az előzetesekben, amik a filmből hiányoztak).

Jared Leto a Suicide Squad - Öngyilkos osztag című filmben Forrás: InterCom

A BBC Kermode and Mayo nevű podcastjében amiatt sajnálkozott Leto, hogy egy alacsony korhatár-kategóriába (PG-13) erőltették be a Suicide Squad-ot, pedig ő mindig is azt szerette volna, hogy egy merészebb film készüljön, ennek a vágyának hangot is adott a forgatás kezdetén. Most arra tud gondolni, hogy az alacsony korhatár-besorolás miatt szűrhették meg az általa előadott őrületet.

„Sok lehetőséget felkínáltam a forgatáson, úgy gondolom, hogy elég anyag gyűlt össze egy különálló Joker-filmhez. Ha holnap meghalnék, a stúdió valószínűleg nyilvánosságra hozna pár új részletet” – mesélte az alakításáról, majd hozzátette, hogy a kivágott anyagból valószínűleg egy olyan durva filmet is össze lehetne rakni, amely a legmagasabb korhatár-besorolást kapná.

A Letóval leforgatott jelenetek jelentős része a stúdió beavatkozása miatt kerülhetett a kukába. A rendező által összevágott verzió mellett a Warner is elkészítette a saját változatát, mivel ők egy viccesebb, könnyedebb filmet szerettek volna a közönség elé tárni. Ebbe a koncepcióba nem fér bele egy teljesen szabadjára engedett Joker.

David Ayer rendező megvédte a mozikban bemutatott változatot, a saját verziójának nevezve azt. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Suicide Squad-ból nem fog egy hosszabb, a kivágott jelenetekből néhányat visszaemelő rendezői változat kijönni a jövőben. Arra viszont minden esély megvan, hogy a DVD-re extraként felkerül majd pár új, eddig nem látott jelenet, amiben megnézhetjük majd maguknak a teljesen megkattant Jokert.

Common, Jared Leto és Margot Robbie a Suicide Squad - Öngyilkos osztag című filmben Forrás: InterCom

Gondolom, sokakat izgathat, hogy pontosan milyen jelenetek maradtak ki a filmből. A Reddit nevű fórumon felbukkant egy lista, aminek a hitelessége leellenőrizhetetlen, de ettől még izgalmas olvasmány lehet azoknak, akik látták már a Suicide Squad-ot.