Paul W. S. Anderson író-rendező szerint ez a harc lesz a végső. A Kaptár-sorozat (eredeti nyelven: Resident Evil) hatodik részében Milla Jovovich ismét tetőtől talpig felfegyverkezik, és visszatér oda, ahonnan az egész zombiapokalipszis elindult, Racoon City-be. Nem akarom azt a hamis látszatot kelteni, hogy otthon vagyok A Kaptár-filmek univerzumában, de ha jól szűrtem le az előzetes mondanivalóját, ennek a sorozatnak az a lényege, hogy Jovovich a lehető legváltozatosabb módokon irthassa az élőhalottakat és a sötétből előtűnő szörnyetegeket.

Persze van azért a története is a filmeknek: az Umbrella vállalat egy halálos vírust szabadított rá a világra, az első részben ennek a cégnek a földalatti laboratóriumából szabadult ki az Alice nevű főszereplő. Ebbe a laboratóriumba tér most vissza Alice, hogy megsemmisítse a Vörös Királynő nevű szuperszámítógépet, illetve megküzdjön a Trónok harcá-ból ismert Iain Glennel.

Milla Jovovich A Kaptár: Az utolsó fejezet című filmbenForrás: Screen Gems

A Kaptár-sorozat hiába tart már a hatodik részénél, a bevételi adatok alapján nem untak rá az emberek. Pénzügyileg a két legutóbbi epizód, a 296 milliót összeszedő Túlvilág és a 240 milliót termelő Megtorlás volt a sorozat két legsikeresebb része.

A Kaptár: Az utolsó fejezet című filmet január végén mutatják be Amerikában, és nem sokkal később a magyar mozikba is megérkezik.