Tizenhárom év telt el a Tapló télapó óta. A Mikulásnak öltözött kasszafurónak rengeteg ideje lett volna arra, hogy letegye a poharat, összeszedje magát, és legalább egy kicsit megbarátkozzon az embertársaival. Ő azonban megmaradt ugyanannak a nyúzott képű, életunt, rasszista gazembernek, aki az eredeti alkotás 2004-es hazai bemutatója óta biztos ellenszerként szolgált a karácsonyi filmek giccsáradata ellen.

„Egyáltalán miért engedtek ki téged a börtönből? Régen még sterilizálták az olyan fickókat, mint te, megvédve a világot attól, hogy Óz néger-csodaországává váljon” – sérti meg nagyon durván a címszereplő az első részből ismert alacsonynövésű Marcust (Tony Cox). Nem változtattak tehát az első rész lényegén: politikailag teljesen inkorrekt sértéseket böfög ki magából Billy Bob Thornton, és mi elképedve nevetünk azon, hogyan lehet valaki ennyire bunkó.

Brett Kelly és Billy Bob Thornton a Tapló télapó 2 című filmbenForrás: Freeman Film

Az első rész duci kisgyereke (Brett Kelly) is visszatér a folytatásban, aki immáron huszonegy éves, de egy fikarcnyit sem lett talpraesettebb, ezért a tapló télapó segítségét kéri, hogy végre elveszíthesse a szüzességét. Thorntont viszont továbbra sem kell félteni, ha romantikáról van szó: több nővel is közeli kapcsolatba kerül az előzetesben, az egyikük még bele is nyúl a piros nadrágjába, Christina Hendricks viszont csak nagyon visszafogottan reagál a bókra.

A címszereplő édesanyját Kathy Bates játssza, akiről jelenleg annyit lehet tudni, hogy jól állja az ütéseket. A Tapló télapó 2 novemberben kerül a magyar mozikba.