A Viszkis hetven naposra tervezett forgatása már a felénél tart, és most megkaptuk az első jelenetfotókat Antal Nimród filmjéből. Arra még várni kell, hogy akció közben, mozgásban is láthassuk az Ambrus Attilát megszemélyesítő Szalay Bencét (bár a forgatáson mi felvettünk róla egy snittet), de a bankrabló nagyívű élettörténete már úgy is kirajzolódik, ha ezt a pár feszültségtől és szerelemtől izzó képet végigpörgetjük.

Szalay Bence és Móga Piroska A Viszkis című filmbenFotó: Szabó Adrienn

A hokikapusok jellegzetes maszkjában pózoló Szalay-ból magabiztosság árad – ez pedig elengedhetetlen tulajdonság ahhoz, ha valaki egy médiaszenzációvá vált, a rendőrséget számtalanszor kicselező bűnözőt játszik el. A Móga Piroskával készült közös fotókon a főszereplő romantikus énje is felszínre jön, illetve azt is látjuk, hogy nem sajnálta a lopott pénzt elegáns ruhákra, illetve a vacsorával egybekötött randevúnak is megadta a módját.

Schneider Zoltán és Szalay Bence A Viszkis című filmbenFotó: Szabó Adrienn

Érdekes módon magukról a bankrablásokról nem adtak ki fotót, csak az előkészületekről: egy parókát igazgat kisollóval a Viszkis, akiről köztudott, hogy álcázta magát az akciói közben. A későbbi képeken már egy lejtmenetbe került bűnöző köszön vissza. Bilincs csattan a kezén, majd a Schneider Zoltán által alakított nyomozó faggatja a szemét lesütő, megfélemlített bankrablót. A fenti képekre kattintva a többi fotót is meg lehet nézni.

A forgatás kezdete előtt interjút készítettünk Szalayval, aki A Viszkis kedvéért dús arcszőrzetet növesztett. Ettől a képek tanúsága szerint már megvált a színész. 1,1 milliárd forint támogatást kapott a Filmalaptól Antal Nimród filmje, amelyet a tervek szerint 2017 tavaszán mutatják majd be.