Filmfogyasztási szokásaim egyik alapszabálya, hogy a Rachel Weisz szereplésével készült filmekre oda kell figyelni. A Bourne-hagyaték-ra például miatta lehet rámondani, hogy az igenis egy méltatlanul alulértékelt alkotás. Legújabb filmjében Weisz úgy váltogatja a személyazonosságát, mint más a ruháját, és ez remélhetőleg alkalmat adott arra a színésznőnek, hogy még a szokásosnál is megrázóbb alakítással rukkoljon elő.

A Complete Unknown-nak Michael Shannon a másik főszereplője, aki egészen addig éli rendezett, izgalmaktól mentes felnőtt életét, amíg egy vacsorán bele nem botlik a tizenöt éve eltűnt, halottnak hitt barátnőjébe (Rachel Weisz). A nő lassanként beavatja a férfit a titkába, miszerint rendszeres időközönként új életet kezd, új névvel, új foglalkozást választva.

Rachel Weisz a Complete Unknown című filmbenForrás: Amazon Studios

„Amikor már mindenki tudja, ki vagyok én, onnantól kezdve csapdába estem” – foglalja össze Jenny, aki most éppen az Alice nevet használja, hogy miért is talál ki magának új identitásokat. Példája ragadós, legalábbis a férfi komolyan elgondolkozik azon, hogy a rendezett életét eldobva, a régi szerelmét válassza.

A Complete Unknown-ban Kathy Bates és Danny Glover is szerepet kapott, Joshua Martson rendezőnek még egyetlen filmjét sem láttam, de az mindenképpen jó ajánlólevél, hogy a 2011-es The Forgiveness Of Blood-ot a világ legjobb DVD-kiadója, a Criterion jelentette meg. Az amerikai mozik augusztus 26-tól vetítik, magyar bemutatóra nem látunk esélyt.