A Coen fivérek talán legnagyobb kultfilmje, a Töki nevű naplopóról szóló A nagy Lebowski folytatást kap, bár nem úgy, ahogy egy második részt el szokás képzelni. John Turturro már évek óta próbált összehozni egy különálló filmet az 1998-as eredetiben általa játszott lila formaruhába bújtatott, bowling-mániás Jesus Quintanáról, aki Walter (John Goodman) elmondása szerint egy perverz disznó, és börtönben is ült, mert egy nyolcévesnek mutogatta magát. Csak pár perce tűnt fel a filmben, de a végtelenül arrogáns, szexuális utalásokkal teli szövegei, elképesztő mozgáskultúrája mélyen beívódott a rajongók emlékezetébe.

Senki sem baszakodik Jézussal - szólt szállóigévé vált hitvallása, ő tényleg egy olyan fickó, akire akár egész filmet fel lehet építeni.

John Turturro A nagy Lebowski című filmbenForrás: Budapest Film

A Going Places címen futó új filmet már el is kezdték forgatni, Turturro rendezi, és ezzel még koránt sincs vége az örömhírnek. A film valójában egy 1974-es francia szexkomédia a Herék, avagy a tojástánc remake-je lesz, amelyben két kisstílű bűnöző előbb elrabolt egy lányt, majd egymással vetélkedve próbálták megadni neki az első orgazmusát.

Az eredeti verzióban Gerard Depardieu és Patrick Deware játszotta a két főszereplőt, a mostani filmben a John Turturro által megformált Jesus Quintana lesz az egyik bűnöző, a társát Bobby Cannavale (A kém, A hangya) alakítja majd. Turturrónak ez lesz a hatodik rendezése a Mac, az Illuminata, a Románc és cigaretta, A zene szenvedélye és a Bérgavallér után.

Jesus Quintana a tekegolyóját tisztítja A nagy Lebowski című filmbenForrás: Budapest Film / Tech Noir

Az első orgazmusa után vágyó nőt Audrey Tautou játssza, Susan Sarandon pedig egy börtönből nemrég szabadult elítéltként tűnik majd fel. Őrületes kalandnak hangzik ez a film: képzelje csak el, ahogy Jesus Quintana a maga tenyérbemászó módján megkörnyékezi a finom lelkű Amélie-t. Hirtelen nem is tudnék két olyan figurát mondani, akik ennyire nem illenek egymáshoz. Aztán persze az is lehet, hogy Tautou majd jól meglep minden, és a tőle megszokott karakterekhez képest egy teljesen másmilyennel áll elő.

Velem könnyű dolga lesz a Going Places-nek, ha ismét elhangzik benne a fent idézett mondat, én már boldog leszek.