Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Sokáig kellett rá várni, de amikor Jessica Biel végre ledobta a ruháját, akkor az idő is megállt egy kicsit. Észbontóan szexi volt, amikor sztriptíztáncosként forró viaszt csurgatott a meztelen felsőtestére. Nem szoktunk irigykedni Adam Sandlerre, de a Férj és férj közben ez is megtörtént, mivel büntetlenül megfoghatta a színésznő melleit.

#94 - Jessica Biel (A kék szoba)

A legtöbbször gesztenyebarna hajjal mutatkozó, napjaink Raquel Welchének is nevezett Jessica Biellel hamar megismerkedtek a magyarok, hála a kereskedelmi televízióknak, amelyek műsorukra tűzték a Hetedik mennyország című családi sorozatot. Tizenhat éves volt a színésznő, amikor játszani kezdte a lelkészcsalád második legidősebb gyermekét a tíz évadot megélt sorozatban. Nagy ismertséget hozott neki, ennek ellenére A Hetedik mennyország-ban ráaggatott jókislány-szerepet hamar megunta, és a sorozat producereinek legnagyobb sajnálatára mindent elkövetett, hogy lerázza magáról.

Jessica Biel 2003-ban A texasi láncfűrészeshez készült promóképenForrás: SPI

Esélyes volt a Hetedik mennyország jámbor hangvételétől fényévekre járó Amerikai szépség egyik főszerepére, amelyet végül Thora Birch kapott meg. Épp csak betöltötte a tizennyolcat, amikor 2000-ben félmeztelenül pózolt a Gear magazinban, majd két évvel később a focicsapat jelentős részével szexelő egyetemista lányt alakított A vonzás szabályai című Bret Easton Ellis-feldolgozásban. Az már korán kiderült róla, hogy nem szégyenlős, mégis hosszú éveket kellett arra várni, hogy egy mozifilmben is megmutassa tökéletes melleit.

És ha már ennyit kellett rá várni, Biel megadta a módját az első igazi filmes meztelenkedésének. A 2009-ben bemutatott A kék szobá-ban (Powder Blue) egy sztriptíztáncosnőt alakított, aki a halálos beteg gyereke miatt vállalja ezt a melót, és dobja le magáról a ruhát éhes férfitekintetek kereszttüzében. Észbontóan szexi mozdulatokkal közlekedik a színpadon, a csúcsjelenetében pedig minden addigi táncánál erotikusabbat lejt: nagyokat sóhajtózva önti a forró viaszt meztelen felsőtestére. A minden idők legszexibb sztriptízjeleneteit rangsoroló összeállításunkban ezzel a produkcióval Biel az ötödik helyig vitte.

A kék szoba nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, vetítették pár hétig néhány moziban, aztán már jött is ki DVD-n Amerikában. És ez csak egy volt a sok csalódás közül, amit a színésznő átélt a pályája során.

Jessica Biel és Edward Norton A mágus című filmbenForrás: Budapest Film

A mágus című kosztümös dráma a színésznő egyik legjobb filmje volt, pechjére azonban ugyanabban az évben egy másik bűvészes alkotás is kijött, és a közönség úgy döntött, hogy inkább Christopher Nolan A tökéletes trükk-jét fogja megnézni. Nolannel később sem volt szerencséje: Biel is pályázott a Macskanő szerepére, amit végül Anne Hathaway happolt el előle.

2008-ban David O. Russell (Napos oldal, Amerikai botrány) rendezte a Nailed című filmben, ám a forgatás vége előtt elfogyott a pénz, és a politikai szatíra hét éven át volt dobozban, majd végül összetákolt állapotban, Accidental Love címmel küldték a mozikba - persze el is vérzett (Russell le is vette róla a nevét).

Jake Gyllenhaal és Jessica Biel az Accidental Love című filmbenForrás: Summit

Sokat elárul a karrierjéről, hogy a legnagyobb pénzügyi sikerét egy Adam Sandler-vígjátékkal aratta. A Férj és férj című fárasztó vígjátékban egy lelkes ügyvédnőt alakít, aki elvállalja a pár ügyét, mit sem sejtve arról, hogy a két tűzoltó csak tetteti, hogy melegek.

Az egyik humorosnak szánt jelenetben fehérneműre vetkőzve biztatja arra a megrökönyödött Sandlert, hogy ragadja meg a melleit. A komikus meg úgy tesz, mintha nem élvezné, hogy az ügyvédnő feszes domborulatait tapogathatja.

2012-ben Biel feleségül ment az egyik legsikeresebb amerikai popsztárhoz, Justin Timberlake-hez, tavaly áprilisban pedig megszületett az első közös gyermekük. Esküvőjének évében szerepelt három sikertelen (Az emlékmás, Kispályás szerelem, A magas ember) hollywoodi filmben, azóta csak olyan független produkciókban tűnt fel, amik nem sok vizet zavartak.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#93 - Diane Lane
#92 - Görög Zita
#91 - Eva Mendes
#90 - Clémence Poésy
#89 - Ubrankovics Júlia
#88 - Margot Robbie
#87 - Violante Placido
#86 - Audrey Tautou 
#85 - Bordán Lili
#84 - Penelope Ann Miller
#83 - Jennifer Lopez
#82 - Olga Kurylenko
#81 - Diane Kruger
#80 - Marozsán Erika
#79 - Gwyneth Paltrow
#78 - Hámori Gabriella
#77 - Ornella Muti
#76 - Christina Ricci
#75 - Alyssa Milano
#74 - Rooney Mara
#73 - Denise Richards
#72 - Marion Cotillard
#71 - Elizabeth Berkley 
#70 - Shannon Elizabeth
#69 - Kerekes Vica
#68 - Ludivine Sagnier
#67 - Sylvia Kristel
#66 - Katie Holmes
#65 - Eva Green
#64 - Virginie Ledoyen
#63 - Patsy Kensit
#62 - Léa Seydoux
#61 - Olivia Wilde
#60 - Kirsten Dunst
#59 - Lizzy Caplan
#58 - Vanessa Paradis
#57 - Jessica Chastain
#56 - Rebecca De Mornay
#55 - Bo Derek
#54 - Keira Knightley
#53 - Gryllus Dorka
#52 - Madeleine Stowe
#51 - Reese Witherspoon
#50 - Scarlett Johansson
#49 - Dobó Kata
#48 - Cindy Crawford
#47 - Rebecca Romijn
#46 - Emily Blunt
#45 - Asia Argento
#44 - Osvárt Andrea
#43 - Drew Barrymore
#42 - Gabrielle Anwar
#41 - Alexandra Daddario
#40 - Charlize Theron
#39 - Gemma Arterton
#38 - Nicole Kidman
#37 - Kim Cattrall
#36 - Amy Smart
#35 - Rosario Dawson
#34 - Jamie Lee Curtis
#33 - Anne Hathaway
#32 - Emmanuelle Seigner
#31 - Anna Falchi
#30 - Amber Heard
#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates