Kezdetben volt a két folytatást megélt Kör (Ringu) című japán horror, 2002-ben pedig Hollywood is kiadta a maga verzióját A kör (The Ring) címmel. A tévéből előmászó fekete hajú kislány rengeteg ember képzeletét megfertőzte, én azok közé tartozom, akinek az amerikai remake okozott több nyugtalan éjszakát. Most kijött a legújabb rész, a Rings előzetese, amely mindent megtesz, hogy ismét csak félve pislantsunk a minket körülvevő képernyőkre.

A Kör-filmek nagy találmánya az volt, hogy a nélkülözhetetlen hitt modern technikát fordította ellenünk, és VHS-kazettába, a tévé képernyőjébe rejtette el a gonoszt. A Rings-ben immáron e-mailben érkezik a halált hozó videó, és a trailer végére az is kiderül, hogy miért van többes számban a cím.

Mathilda Lutz a Rings című filmbenForrás: Paramount

Érzésem szerint túl sok mindent pakoltak bele az előzetesbe. Ahelyett, hogy a hangulatra mentek volna rá, rekordot próbáltak dönteni, hogy hány ijesztgetés és undorító dolog fér el egy trailerben. A Rings főszerepét az olasz Matilda Lutz játssza, akinek ez lesz a hollywoodi bemutatkozása. Ő lesz az, aki elszenvedi az átok által kiszabott, hét napba sűrített rémségeket. Például hosszú hajfonatot öklendezik fel, ami nyilván az amerikai Kör-filmek visszatérő gonoszához, Samarához tartozik.

Az Amerikában október 28-án debütáló Rings-t a spanyol F. Javier Gutierrez rendezte, akinek eddig egy egész estés produkció, a Before the Fall című apokaliptikus film fűződik a nevéhez. Meglepődnénk, ha nem A körök címet kapná Magyarországon.

Moziplakát a Rings című filmbőlForrás: Paramount