Nézze, milyen őrültségekre képes ez a fickó a barátnőjéért!

Ütközés
Vágólapra másolva!
A Mad Max fehérre meszelt hőse most a német autópályán nyomja tövig a gázt. Ha kíváncsi ki kerül ki győztesen Nicholas Hoult és Anthony Hopkins harcából, az játsszon velünk, és jegyet nyerhet az Ütközés premier előtti vetítésére. Az szinte biztos, hogy Ben Kingsley fantasztikus lesz páváskodó maffiózóként.
Vágólapra másolva!

Ön mit tenne meg azért, hogy a szerelme életben maradjon? Az Ütközés (Collide) című akciófilm főhőse (Nicholas Hoult) szélsőséges választ ad erre a kérdésre, visszatér régi, illegális munkájához, és egy drogszállítmányt próbál elrabolni. A kamion ellopása rosszul sül el, Hoult egy raktárépületben tér magához, és azzal szembesül, hogy csak azért van még mindig életben, mert a bűnbanda fejét játszó Anthony Hopkins kíváncsi, ki az a bolond, aki tőle mer lopni.

Ennél a pontnál indul be igazán a film, és szolgál rá a címére: észvesztő tempójú autós üldözés veszi kezdetét a német autópályákon. A történetre nem lehet rámondani, hogy túlzottan eredeti lenne, a neves színészgárda miatt viszont mindenképpen kiemelkedik az akciófilmek mezőnyéből az Ütközés. A négy főszereplő közül kettőnek van Oscar-díja, egy pedig jelölésig jutott.

Felicity Jones és Nicholas Hoult az Ütközés című filmbe Forrás: Big Bang

A veseátültetésre váró barátnőt a következő Star Wars-film főszereplője, A mindenség elméleté-ért Oscarra jelölt Felicity Jones játssza, a filmbéli állapota miatt ez kétséges, de remélhetőleg ő is kap majd pár látványos akciójelenetet. Jó lenne őt már a Zsivány Egyes előtt is lövöldözni látni.

Az előzetes alapján a rivális maffiózókat játszó Anthony Hopkins és Ben Kingsley egyaránt azt az utasítást kaphatta, hogy nyugodtan elmehetnek a falig az alakításukkal. Paródiába hajló játékuk biztosan sok mókás pillanatot fognak majd okozni. Aki esetleg aggódik a történet sematikussága miatt, a két színészlegendában nyugodtan megbízhat, ők emlékezetessé fogják tenni ezt az akciófilmet.

Ben Kingsley az Ütközés című filmben Forrás: Big Bang

Nicholas Hoult ugyan még nem jutott az Oscar-díj közelébe, de így is számos remek filmet, illetve népszerű szerepet tudhat magáénak. A karrierjét az Egy fiúról című vígjáték indította be, amiben különc szokásaival ment Hugh Grant agyára, visszatérő szereplő az X-Men-sorozatban, tavaly pedig a negyedik Mad Max-filmben tűnt fel fehérre meszelt hadfiúként. Most is úgy fog viselkedni, mint George Miller filmjében, tövig nyomja majd a gázt.

Anthony Hopkins az Ütközés című filmben Forrás: TBig Bang

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

Nicholas Hoult a Bestia nevű mutánst alakítja az X-Men-sorozatban.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt szeptember 13-án, kedden 19 órára a Lurdy Ház moziba:

Bagyura Ágnes, Bajtay Bea, Bakonyi Melinda, Balla Gábor, Beke-Szabó Csenge, Beregi Péter, Buzinkai István, Czelláry Tibor, Deákné Vágvölgyi Diana, Elek Sándor, Farkas Adrienn, Fáy Eszter, Garamszegi Péter, Garas Sándor, Grecmájer Ákos, Hajnal László, Huszár Ferenc, Jakus Ádám, Kállai Gyöngyi, Katrinecz Krisztina, Kenéz Attila, Királymezei Richard, Kondor Jutka, Kopasz Zoltán, Kósa András, Kovács Péter, Kováts Bálint László, Kozma Imre, Köbli András, Lobog Gábor, Magos László, Matus Andrea, Meixner Ágnes, Mezei Tamás, Minihoffer Zoltán, Miskovics Mihályné, Molnár Barbara, Müller Petra, Nagy Gábor, Novák Vera, Nyíri István Zoltán, Podmaniczky Alida, Reitinger Mercédesz, Rózsa Balázs, Rozsnyói Betti, Stárics Balázs, Szabados Zsuzsanna, Szomszéd Orsolya, Szűcs Kálmán, Tóth Ancsi, Urbán Márton, Váry Zsombor, Vereckei Zoltán, Vitai Gabriella, Zsigó Csilla

Amennyiben nem látja a nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!