A negyvenegy évvel ezelőtt alapított Industrial Light & Magic nevű, vizuális effekteket gyártó cégnek több filmtörténeti mérföldkő is fűződik a nevéhez. Többek között ők alkották meg a Terminátor 2 folyékony fém T-1000-ét, illetve ők népesítették be dinoszauruszokkal a Jurassic Park-ot. Idén többek közt az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Warcraft-film trükkjeiért feleltek, illetve a Doctor Strange és a Zsivány Egyes-ben is majd az ő munkájukat csodálhatjuk meg.

Mit gondol, a Star Wars: Az ébredő Erő-ben sikerült valami kivételeset alkotniuk? A fenti videó időrendben veszi végig a hetedik epizód vizuális trükkjeit, pörgős tempó mellett figyelhetjük meg, hány rétegből épült fel a lezuhant csillagromboló, hogyan álltak össze a grandiózus helyszínek és a szokatlan külsejű földönkívüli lények.

Ilyen sok rétegből épült fel a lezuhant csillagrombolóForrás: ILM

Az ilyen videókban engem mindig az érdekel a legjobban, hogy mi volt kézzel fogható a forgatáson, és mi volt az, amit utólag, számítógép segítségével helyezte bele a képbe. Kiderül például, hogy a Millennium Falcon nem is parkolt ott a sivatagban, amikor Daisy Ridley és John Boyega feléje futott.

A Star Wars: Az ébredő Erő minden idők legnagyobb bevételt elérő filmje lett Amerikában, a világranglistán pedig a harmadik helyen áll a kétmilliárd dolláros összbevételével. A hype mindenkit becsábított a mozikba, érdekes lesz látni, hogy a december közepén érkező Zsivány Egyes vajon mennyivel fog kevesebbet hozni, mint a hetedik epizód.