Kijött a Váratlan szépség (Collateral Beauty) című Will Smith-film első előzetese, gyorsan ki is választottam belőle a legjobb és a legrosszabb dolgot. A legjobb, hogy megannyi romantikus lelkületű hősnő után Keira Knightley most végre maga személyesíti meg a szeretet elvont fogalmát. Kijárt már neki ez a szerep. A legrosszabb pedig minden más az előzetesben.

A falrengetően drámai zenére eldőlő dominók látványa például kifejezetten riasztó, a trailer alapján borítékolható, hogy szörnyen giccses lesz a Váratlan szépség, amelyben a gyermekét elvesztő, egykor karizmatikus és vidám, most egykedvű és zárkózott főhős (Will Smith) az Időnek, a Halálnak és a Szeretetnek ír terápiás céllal leveleket.

Will Smith és Helen Mirren a Collateral Beauty című filmbenForrás: Barry Wetcher / Warner

A kaszás szerepében a fekete helyett tetőtől talpig kékbe öltözött Helen Mirren látogatja meg a megdöbbent férfit, az Időt pedig Az útvesztő-ből ismert Jacob Latimore játssza el. Az élet szeretetéről szóló drámához igazi sztárparádét hoztak össze, a már említett színészeken kívül Kate Winslet, Edward Norton, Miss Moneypenny legújabb megformálója, Naomie Harris és a Mentőexpedíció-t Magyarországon forgató Michael Pena is felbukkan. Hétszentség, hogy ezek a tehetséges és intelligens színészek minden felvétel végén hülyére röhögték magukat azon, hogy milyen végtelen banális szöveget kellett éppen kimondaniuk.

A Váratlan szépség-et Amerikában stílusosan a karácsonyt megelőző hétre időzítették, Magyarországon is valamikor decemberben fogják bemutatni.