Wells (Matthew McConaughey) életének mélypontján veszi fel a fonalat a Gold című aranyásós kalandfilm. A fickó már ott tart, hogy a felesége ékszereinek ellopásával és zálogba adásával jut pénzhez, de aztán egy borneói felfedezés úgy tűnik, hogy egy életre gazdaggá teszi. Az évtized legnagyobb aranylelőhelyét találta meg geológus ismerőse (Edgar Ramirez) segítségével. A Gold első előzetese egy örök álmodozót mutat be, aki előbb isteni szerencsében részesül, aztán pedig kicsúszik a kezei közül a hatalmas vagyon.

A trailer tempósan, a humorról sem megfeledkezve - McConaughey még egy tigrist is megcirógat az aranyért - száguld végig Wells és az általa talált arany történetén. De beszélhetünk mi itt bármiről, a legtöbben úgy is le fognak ragadni McConaughey elöl kopaszra borotvált, borzasztó frizuráján.

Edgar Ramirez, Matthew McConaughey és Bryce Dallas Howard a Gold című filmbenForrás: Lewis Jacobs

A szerep kedvéért 18 kilót hízott a színész, és ruhákból is a lehető legelőnytelenebbeket húzta magára. Az átalakulás biztosan nagy áldozatokkal járt, de például így válhatott igazán viccessé az a pillanat, amikor egy alsógatyát és egy átizzadt polót viselve csimpaszkodik rá Ramirezre az örömhír hallatán.

Wells feleségét Bryce Dallas Howard alakítja, Stephen Gaghan rendező a Humphrey Bogart főszereplésével készült A Sierra Madre kincsé-t hozta fel fontos előképként az Entertainment Weekly-nek, majd azt ígérte, hogy hollywoodi szórakoztatás egy olyan régimódi formáját fogja visszahozni a film, amiről az utóbbi időben leszoktak a stúdiók. Ebbe a kijelentésbe sok mindent bele lehet érteni, de a trailer alapján a Gold-ot olyan ritka szerzetnek képzelem, amely egyszerre nagyívű kalandfilm és intim karakterdráma, és ilyenből tényleg nagyon kevés készült az utóbbi időben.

A Gold-ot december 25-én mutatják be az amerikai mozik.