Tom Hanks és Clint Eastwood nyerő párosnak bizonyult

2016.09.11. 19:30

Clint Eastwood és Tom Hanks karrierjük egyik legsikeresebb nyitóhétvégéjén van túl az amerikai mozikban. Sully – Csoda a Hudson folyón egy felemelő igaz történeten mesél el egy utasszállító repülőgép kapitányáról, aki a hajtómű meghibásodása miatt a Hudson folyóra szállt le, és közben senkinek nem esett komolyabb baja.

Clint Eastwood, a Sully - Csoda a Hudson folyón rendezőjeForrás: InterCom

A teljes egészében IMAX-kamerával forgatott, 60 millió dollárba került dráma 35,5 millióval rajtolt el, mindössze egy olyan film van a 86 éves színész-rendező hosszú karrierjében, amely ennél is több pénzt hozott a széleskörű premierhétvégéjén, ez pedig a 89 millióval nyitó Amerikai mesterlövész volt.

Tom Hanks, a Sully - Csoda a Hudson folyón főszereplőjeForrás: InterCom

Tom Hanks A Hologram for the King című filmjére nem voltak kíváncsiak az amerikaiak idén tavasszal, mindössze 1,1 milliót kapart össze az első három napján, a Sully-val azonban helyreállt a világ rendje. Sőt, ha az élőszereplős produkciókat számoljuk csak, akkor a színész élete harmadik legjobb premierjén van túl, csak A Da Vinci-kód és az Angyalok és Démonok kezdett még a repülőgépes drámánál is jobban.

A toplista második helyét az afroamerikai közönséget megcélzó When the Bough Breaks című thriller szerezte meg, amelyben egy pótanyának felfogadott nő terrorizálja a főszereplő házaspárt.

A legjobb tízbe még a Robinson Crusoe történetét az állatok szemszögéből elmesélő The Wild Life című belga rajzfilm tudott bekerülni, Kate Beckinsale The Disappointments Room című horrorja viszont csúnyán elhasalt, 1,4 milliót szedett össze, és ezzel a 17. helyen debütált.  

Kate Beckinsale a The Disappointments Room című filmbenForrás: Relativity Media

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Sully – Csoda a Hudson folyón ($35,5 / $35,5)
2. When the Bough Breaks ($15 / $15)
3. Vaksötét ($8,2 / $66,8)
4. Suicide Squad - Öngyilkos osztag ($5,7 / $307,4)
5. The Wild Life ($3,4 / $3,4)
6. Kubo és a varázshúrok ($3,2 / $40,8)
7. Elliott, a sárkány ($2,9 / $70)
8. Rossz anyák ($2,8 / $107,5)
9. Hell or High Water ($2,6 / $19,8)
10. Virsliparti ($2,3 / $93,2)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK