Alexis Arquette első moziszerepét az 1989-es Az utolsó kijárat Brooklyn felé című filmben kapta, a legtöbben a Ponyvaregény-ből, illetve a Nászok ászá-ból emlékezhetnek rá. Tarantino kultfilmjében ő rontott rá John Travoltára és Samuel L. Jacksonra, de hiába tüzelt rájuk pár méteres távolságból, a két bérgyilkos sértetlen maradt. Adam Sandler vígjátékában egy Boy George-hasonmást játszott. Többek között A csaj nem jár egyedül című tinivígjátékban, az Egerek és emberek-ben és a Dogtown urai-ban is feltűnt.

Alexis Arquette a Ponyvaregény című filmbenForrás: AFP

2007-ben dokumentumfilm készült az életéből, amely a transznemű színésznő férfiból nővé való „átalakulását” mutatta be, és az Alexis Arquette: She’s My Brother címet kapta. A színésznő halálát testvére, Richmond Arquette jelentette be a Facebookon vasárnap reggel, Alexis a családja és barátai körében hunyt el, kérésére David Bowie Starman című száma ment élete utolsó perceiben. A halál okát nem közölték.

Alexis Arquette 2009-ben Los Angelesben a Hung című HBO-produkció premierénForrás: AFP

Vasárnap közleményt adtak ki szintén színészként ismert testvérei, Richmond, Rosanna, Patricia és David Arquette. „A karrierje nem a halála miatt ért idő előtt véget, hanem mert úgy döntött, hogy igazságban, transznemű nőként éli az életét. Hiába van kevés lehetősége a transznemű színészeknek szakmájuk gyakorlására, ő elutasította, hogy méltatlan vagy sztereotip szerepeket játsszon el. Úttörője volt a transz emberek megértéséért és elfogadásáért folytatott harcnak.” 

A közleményt teljes egészében megtalálja a Variety cikkében. Patricia Arquette a legjobb barátjának nevezte testvérét, és a T. Rex Cosmic Dancer című számmal búcsúzott tőle a Twitteren. A családtagok mellett a barátok közül is sokan fejezték ki a részvétüket az interneten.

„Nyugodjék békében Alexis Arquette nővérem. Egy újabb ragyogó fényforrás halványult el túl hamar. Szeretetemet küldöm a családnak és mindenkinek, aki szerette Alexist” – írta Boy George