Penélope Cruz kinézte magának az egyik stábtagot

2016.09.12. 18:30

Most végre alapos képet kaphatunk arról, min dolgozott Penélope Cruz az idén tavasszal Magyarországon: a rövid teaser után kijött a Spanyolország királynője (La reina de España) első hosszú előzetese. A jobbára egy grandiózus történelmi eposz forgatásán játszódó vígjáték képeire öröm ránézni, köszönhetően a színes díszleteknek és a pompázatos jelmezekben feltűnő spanyol mozisztárnak.

Cruz egy Hollywoodból hazájába visszatérő színésznőt alakít, aki I. Izabella királynőt játssza el egy aluszékony amerikai rendező (Sir Clive Revill) filmjében. Az idős embert egyértelműen John Fordról, Az üldözők, az Aki megölte Liberty Valance-t és számos más filmklasszikus rendezőjéről mintázták, a kalap, a póz, és mindenekelőtt a szemfedő is őt idézi meg.

Penélope Cruz és Sir Clive Revill A Spanyolország királynője forgatásánForrás: Laokoon Filmgroup

A Spanyolország királynőjé-t alighanem imádni fogják azok, akiket érdekel, milyen nagy felfordulást okozhatott az ötvenes és hatvanas években Európában forgatott történelmi  szuperprodukcióinak, a Ben-Hur-nak, az El Cid-nek és társainak a forgatása. A film 1956-ban játszódik, és az előzetest uraló cirkuszi forgatag mellett Franco tábornok diktatúrájának nyomasztó légköre is érezhető lesz benne, legalábbis erre utal, hogy az előzetesben szerepel az ellentmondásos megítélésű, Elesettek Völgye néven ismert emlékmű.

Spanyol nyelvtudás nélkül nehéz követni az előzetest, de annyi már a képekből is kiderül, hogy a filmbéli forgatás káoszba fog süllyedni. A középkori jelmezbe beöltöztetett statiszták az átélés legcsekélyebb jele nélkül püfölik egymást, egy túlbuzgó színész rossz jelenetbe lovagol bele, a Cruz által megformált filmsztár figyelmét pedig a szerep helyet egy sármos stábtag (China Darín) köti le, akit aztán egy kacér fejbólintással invitál be a szobájába.

China Darín A Spanyolország királynője forgatásánForrás: Laokoon Filmgroup

A részben Magyarországon forgatott, Santiago Segurát és a Homeland-sorozatból ismert Mandy Patinkint is felvonultató vígjátékot november 26-án mutatják be Spanyolországban, magyarországi bemutatóról még nem kaptunk információt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK