Leszakította a fejünket az új Mad Max-videó

2016.09.13. 13:45

Amikor felálltunk a székből a Mad Max: A harag útja vetítése után, még annyira a hatása alatt voltunk a filmnek, hogy egy ideig csak hülyén tudtunk vigyorogni egymásra a haverommal, és értelmes mondatok helyett csak a legegyszerűbb, dicséretnek szánt káromkodást ismételgettük. Ez akkor történt, amikor másodjára láttam George Miller remekművét. Kicsiben ugyanezt éltem át a most kiadott videóval, amelyben a Mad Max-film őrült hajszájának a felvételeit CGI-mentes formában mutatják meg.

A rendező nem túlzott, amikor arról beszélt, hogy amit csak lehetett, azt számítógépes trükkök nélkül oldották meg. A négy perces videó végére az döbbentett meg a legjobban, hogy ezen a forgatáson nem halt meg senki. Kocsik robbantak fel, pörögtek és estek darabjaikra, hajmeresztő dolgokat vállaltak be a kaszkadőrök a namíbiai sivatagban.

A Mad Max - A harag útja forgatásaForrás: InterCom

A legszembetűnőbb módosítás, amit számítógéppel végeztek a filmen, az a színvilág megváltoztatása volt. A moziban már nem fakó barna a sivatag, hanem sárga, illetve az ég is sokkal élénkebb kékes árnyalatot kapott.  

A hetvenegy éves Millernek két további részhez van vázlata, az egyik Furiosa történetét vinné tovább, és idén áprilisban a sokáig tartózkodó Charlize Theron is azt nyilatkozta, hogy szívesen játszaná el újból a félkarú sivatagi harcost. Legyen így, nagyon sok embernek okoznának nagy boldogságot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK