Kétperces, magyar szinkronos ízelítő érkezett A szürke ötven árnyalata második részéhez, amelyben folytatódnak a szendeségét levedlő Anastasia (Dakota Johnson) és a szadomazó szexre gerjedő Christian Grey (Jamie Dornan) kalandjai. Az első rész azzal fejeződött be, hogy a nő faképnél hagyta a férfit, de nem kell ahhoz ismerni a regényt, hogy tudjuk, hamarosan ismét egymás karjaiba fognak hullani. 

Az első rész készítésekor még tett pár bátortalan kísérletet a stúdió, hogy ne csak a könyv rajongóinak imponáljon majd a film. A videóművészként már bizonyított Sam-Taylor Johnsont kérték fel a rendezésre, Kelly Marcel forgatókönyvíró pedig átfogalmazta vállalhatóra E. L. James regényének rémes dialógusait. Aztán a stúdió berezelt, és mégsem engedte, hogy túlságosan elszakadjanak az alapanyagtól.

Dakota Johnson és Jamie Dornan A sötét ötven árnyalatábanForrás: UIP Dunafilm

A sötét ötven árnyalata adaptálását már az elejétől fogva kézben tartotta az eredeti regényt író E. L. James, aki a férjével íratta meg a folytatás forgatókönyvét. A második rész minden bizonnyal a könyv szolgai másolata lesz, ilyen módon akarnak majd a rajongók kedvében járni. A filmet amúgy James Foley rendezi, de az ő feladata valószínűleg arra redukálódott, hogy megvalósítsa a James házaspár elképzeléseit.

A sötét ötven árnyalatá-ban Anastasia eleinte próbál túllépni Christianen. Titkárnői állást vállal egy könyvkiadó cégnél, amelynek a vezetője (Eric Johnson) rögtön szemet vet rá. Ahogy ezt megtudja, Christianen rögtön úrrá lesz rajta a féltékenység, és ahogy ez az előzetesben is látható, mindent megtesz, hogy visszahódítsa a lányt. Galériában fut össze vele, álarcos bálba viszi, majd a zuhany alatt cserkészi be a felajzott nőt. 

Nem lesz több szabály, sem büntetés, és nincs több titok  – fekteti le kapcsolatuk új alapszabályait Anastasia, ám a jachtos idill hamar szertefoszlik, a gazdag férfi korábbi szeretőjének, a domina Elena Lincolnnak (Kim Basinger) a felbukkanásával, illetve egy titokzatos és feldúlt lány (Bella Heathcote) is megjelenik a pár ágyánál.

Dakota Johnson és Jamie Dornan A sötét ötven árnyalata előzetesébenForrás: UIP Dunafilm

A szürke ötven árnyalata tavaly februárban rekordot döntött a magyar mozikban, és bár a film a kritikusok szerint borzasztó lett, nincs okunk azt feltételezni, hogy ez sok rajongót eltántorítana a folytatástól. A 2017. február 9-re időzített premier napján és az utána következő hétvégén várhatóan ugyanakkora lesz a pezsgés a mozikban, mint az első rész bemutatásakor.