Múlt csütörtökön Natalie Portman vonult végig állapotosan a velencei vörös szőnyegen, három nappal később pedig Léa Seydoux követte a példáját Torontóban. A harmincegy éves francia színésznő az Ez csak a világ vége című filmje díszbemutatóján állt a nyilvánosság elé, és gömbölyödő hasával csalhatatlan jelét adta annak, hogy várandós.

A tavalyi SPECTRE Bond-lánya az első gyermekét várja, a magánéletéről szinte sohasem nyilatkozik, de azt azért lehet tudni róla, hogy mióta együtt van a modellként dolgozó Andre Meyerrel már nem zárkózik el a házasság gondolatától: „Sosem hittem a házasságban, de most, hogy szerelmes vagyok, talán már igen. Hinnünk kell dolgokban, szükségünk van fegyelemre. A vallásos részében nem hiszek, de polgári aktusként már fontosnak tartom.”

Andre Meyer és Léa SeydouxForrás: Instagram

2013-ban Léa Seydoux azzal írta bele magát a filmtörténetbe, hogy addig példátlan módon színészként vehette át a cannes-i filmfesztivál fődíját, az Arany Pálmát, ugyanis a Steven Spielberg vezette zsűri úgy döntött, hogy az Adèle élete rendezője mellett a két főszereplőt (a másik Adèle Exarchopoulos volt) is kitünteti.

Tízéves karrierje során Seydoux már dolgozott többek között Woody Allennel (Éjfélkor Párizsban), Quentin Tarantinóval (Becstelen brigantyk) és Ridley Scottal (Robin Hood) is.

Léa Seydoux magyar feliratú dobozok mellett a Mission: Impossible - Fantom protokoll című filmbenForrás: UIP Dunafilm

A csodaszép francia színésznőre a magyar mozinézők először feltehetően a Mission: Impossible negyedik részében figyeltek fel, amiben egy kíméletlen bérgyilkosnőt játszott. A film első jelenetében Seydoux figurája a történet szerint Budapesten tesz el láb alól valakit, ám ezt a részt nem a magyar fővárosban, hanem Prágában vették fel.

Amúgy a színésznő járt már Magyarországon, 2013-ban több budapesti helyszínen forgatott egy Prada-reklámot, aminek a rendezője Wes Anderson volt.