Június vége óta forog Antal Nimród A Viszkis című filmje, amit 1,1 milliárd forinttal támogatott a Filmalap. A rendszerváltás utáni Magyarország talán leghíresebb bűnözőjéről szóló nagyszabású produkció hivatalos Facebook-oldalára most kiraktak egy kétperces werkvideót, aminek nagy része egy páros interjú Ambrus Attilával és a filmben őt játszó Szalay Bencével.

A megszólalásaik között láthatunk néhány izgalmas részletet a film forgatásából is: a Viszkis felhajt egy pohárral akció előtt, vérző háttal áll a tükör előtt, amikor belép a fürdőszobába a barátnője (Móga Piroska), parókában, ideges felszólításokkal tereli a banki alkalmazottakat rablás közben, de van egy olyan snitt is, amin összekötözött lepedőkön ereszkedik le a rendőrség ablakából.

Részletek A Viszkis werkfilmjébőlForrás: Viszkis Film

Ambrus elmeséli a videóban, hogy már látott egy keveset a filmből, és annyi alapján úgy tűnik, hogy az hitelesen visszaadja azt a fajta attitűdöt, amit egykor képviselt. Hozzáteszi, hogy egy kicsit meg is ijedt a bankrablós jelenetektől, mert azokban durvábban lép fel Szalay Bence, mint ahogy ő tette annak idején.

A 23 éves színész többek között az improvizáció fontosságáról beszél: "Hiába ez egy film, és ha azt mondom, hogy feküdjetek a földre, mindenki le fog feküdni, mert ez a feladatuk, de ha én meg tudom lepni valamivel a színészeket és a statisztákat, akkor egy olyan feszült helyzet jön létre, amitől izgalmasabb lehet a jelenet."

Schneider Zoltán és Szalay Bence A Viszkis című filmbenFotó: Szabó Adrienn

A Viszkis-film a tervek szerint valamikor a jövő évben kerül a magyar mozikba, a fent említett két színészen kívül szerepel még benne Schneider Zoltán, Csuja Imre, Gazsó György, Oszter Sándor, Klem Viktor és ifj. Vidnyánszky Attila is.