Mióta George Clooney Batman hacukája mellbimbókat kapott, tudjuk, hogy elég egy ciki részlet, és a szuperhős máris nevetségessé válik. Ben Affleck új jelmezét Zack Snyder rendező posztolta ki a Twitterre, és a következő megjegyzést fűzte a forgatási képhez: „Célegyenesben vagyunk. Ez az utolsó nap Batmannel, aki az új harci denevérruháját viseli.” A kép láttán a rajongók megnyugodhatnak, ez a szuperhős senkit nem fog kuncogásra ingerelni a jövőre érkező Igazság Ligájá-ban (Justice League).

Ben Affleck az Igazság Ligája című filmbenForrás: Zack Snyder Facebook

A denevérembert ábrázoló képet szeptember 14-én osztotta meg a világgal Snyder, majd pár nappal később, szeptember 17-én Gordon felügyelőről is kirakott egy film noirok által ihletett fotót. Gotham City feddhetetlen rendőrtisztjét Gary Oldman játszotta Christopher Nolan Batman-trilógiájában, az Igazság Ligájá-ban a Whiplash-ben nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazott J.K. Simmons fog a szuperhőssel szövetkezni a bűnözők ellen.

J.K. Simmons az Igazság Ligája című film forgatásánForrás: Zack Snyder Facebook

Batman új ruhájánál sokkal lényegesebb változtatásokat is fog hozni a jövő novemberben érkező Igazság Ligája. A Batman Superman ellen: Az igazság hajnala kritikai bukása után új vezetőket neveztek ki a DC Films élére, Geoff Johnst, aki képregényíróként kezdte a karrierjét, illetve Jon Berget a Warner alelnökét, akik nyomban új irányt is szabtak a DC szuperhősfilmjeinek.

„Azt hiszem a múltban az a hibás elképzelés vezérelte a stúdiót, hogy a DC-filmek baljósak és sötétek, ez különbözteti meg őket a konkurenciától. Ez azonban hatalmas tévedés. Ez a világ reményteli és optimista képet sugároz, még Batmanben is ott pislákol a remény. Ha nem hinne abban, hogy jobbá teheti a világot, akkor abbahagyná” – mondta Geoff Johns a Wall Street Journalnak.

Zack Snyder az Igazság Ligája című film forgatásánForrás:Zack Snyder Facebook

Az új vezetőség meghagyta a rendezői székben Zack Snydert, de az eredetileg két részesre tervezett Igazság Ligájá-t összegyúrta egy filmmé: „Felgyorsítottuk a történetet, hogy hamarabb eljuthassunk a reményteljes és optimista részig.” Ezt az új, könnyedebb irányvonalat a film első előzetese is alátámasztja, amelyben még Batman is poénkodik.