Állítólag már készül az új Mad Max-film Charlize Theronnal

2016.09.20. 12:22

Az ausztrál Herald Sun nyomán többek között a The Playlist és a SlashFilm is lehozta a hírt, hogy a következő Mad Max-film gyártása előkészületi fázisba lépett, a forgatás akár már az év végén elkezdődhet Ausztrália New South Wales tartományában, a Broken Hill stúdióban. A film címe Mad Max: The Wasteland lesz, és a Charlize Theron által eljátszott Furiosa előtörténetére fog koncentrálni.

Charlize Theron a Mad Max: A harag útja című filmbenForrás: © 2014 Warner Bros. Entertainment Inc.

A hír örömteli, Furiosát bármikor szívesen látnánk a moziban, de több okból sem szabad készpénznek venni az ausztrál újság értesülését. A Herald Sun nem egy rangos filmes szaklap, amiben meg lehet bízni, hanem egy bulvárújság, George Miller rendező pedig maga nyilatkozta, hogy A harag útja készítése sokat kivett belőle, a következő Mad Max előtt egy alacsony költségvetésű filmet szeretni tető alatt hozni, olyat, mint amilyen a tavalyi, iPhone-bal felvett Tangerine volt.

Ami biztos, hogy decemberben adják ki Blu-ray-en a Mad Max: A harag útjá-nak azt a verzióját, amelyet a rendező a legjobbnak nevezett. A film utómunkája során az élénk színek, a kék és a narancssárga felerősítése mellett döntöttek, „legjobb verzió viszont a fekete-fehér volt, de ezt mostanság csak művészmozikban viselik el az emberek” – mondta Miller.

Charlize Theron a Mad Max: A harag útja című filmbenForrás: InterCom

Amennyiben a Herald Sun értesülése helytálló, az hamarosan ki fog derülni, hiszen egy Mad Max-film forgatását nem lehet titokban tartani. Jó látni, hogy egy folytatásánál nem a bevétel a kizárólagos szempont. A harag útja nem robbantott kasszát, a köztudatban teljes kudarcként megragadt Terminator: Genisys például 60 millió dollárral hozott többet nála, mégis a Terminátor-franchise-t jegelték, és a Mad Max-hez fog valamikor a közeljövőben folytatás készülni. A döntésben biztos közre játszottak a lelkes kritikák és nézői reakciók, illetve a hat darab elnyert Oscar-díj.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK