Meghalt Charmian Carr színésznő

2016.09.19. 14:57

Hetvenhárom éves korában meghalt Charmian Carr, A muzsika hangja című öt Oscar-díjas filmklasszikus egyik főszereplője. A hétgyermekes Georg von Trapp kapitány legidősebb lányát, Liesl von Trappot alakította az 1965-ös musicalben, szombaton halt meg Los Angelesben. Családja szerint a demencia egy ritka fajtájában szenvedett.

Julie Andrews és Charmian Carr A muzsika hangja című filmbenForrás: Mokép

Az akkor a húszas évei elején járó Carr és filmbeli partnere, Daniel Truhitte csókkal végződő közös éneklését, a Sixteen Going On Seventeen című dal előadását a film egyik legbájosabb jeleneteként tartják számon. A Julie Andrews és Christopher Plummer főszereplésével készült mozifilm öt Oscar-díjat kapott, 1965-ös megjelenésekor az Elfújta a szél című történelmi eposzt megelőzve vált a legtöbb pénzt hozó filmmé Amerikában.

muzsika hangja után Carr az 1966-os Evening Primrose című televíziós musicalben tűnt fel Anthony Perkins oldalán, majd visszavonult a színészkedéstől, hogy lakberendezési vállalkozást indítson, Michael Jackson is az ügyfelei közé tartozott. A muzsika hangja iránti rajongása azonban sosem múlt el, és 2000-től a filmklasszikushoz kötődő zenés rendezvények háziasszonyaként tevékenykedett szerte az Egyesült Államokban.

Tizenhat évvel ezelőtt jelent meg Forever Liesl című könyve, amelyben az 1965-ös film kulisszatitkairól mesélt, a 2001-ben publikált Letters to Liesl című írását pedig a rajongóktól kapott üzenetek inspirálták.

Charmian Carr és Kym Karath, a legfiatalabb Von Trapp-lány megformálója 2008-ban Beverly HillsbenForrás: Getty Images/AFP