Jelenleg Harrison Ford, Ryan Gosling és Jared Leto forgat Magyarországon, és jövőre sem fogunk sztárok nélkül maradni. Nemrég derült ki, hogy Budapestre jön Jennifer Lawrence, most pedig A szürke ötven árnyalata sztárjáról írják azt, hogy beszállt egy olyan filmbe, ami januártól Budapesten forog. Jamie Dornan a Robin Hood-legenda legújabb feldolgozásában egy forrófejű fickót fog játszani, akinek a felesége beleszeret az íjász hősbe. 

Januárban Budapesten kezdik el forgatni a Robin Hood-legenda legújabb filmfeldolgozását, amiben szerepelni fog A szürke ötven árnyalata Christian Grey-e, Jamie Dornan is – tudtuk meg a The Hollwood Reporter cikkéből. A rajongók tuti, hogy a nyíllal mesterien bánó hős szerepét adtak volna neki, ő azonban Skarlát Willt fogja eljátszani, az erdőben bujkáló társaság forrófejű, kiválóan vívó tagját. 

Jamie Dornan A szürke ötven árnyalata című filmbenForrás: UIP Dunafilm

A Kevin Costner főszereplésével készült 1991-es verzióban Christian Slater formálta meg a karaktert, és ahogy huszonöt éve, úgy most sem fogja bírni egymást Robin Hood és Skarlát Will. A legújabb változatban Marian miatt vesznek majd össze, aki Will feleségeként Robinba lesz szerelmes. Szexuális feszültség tehát ebben a Jamie Dornan-filmben is lesz, de kikötözni maximum a nottinghami bíró emberei fogják a felkelőket. 

Robin Hood: Origins a címe alapján (Robin Hood: Kezdetek) eredettörténet lesz, és júliusban még úgy volt, hogy Horvátországban forgatják a Leonardo DiCaprio produceri közreműködésével készülő kalandfilmet. A The Hollywood Reporter friss cikkében azonban már egyedül Budapest szerepel forgatási helyszínként.

A klasszikus történet életszerűbbnek szánt feldolgozásában a Kingsman: A titkos szolgálat Tökijeként megismert Taron Egerton alakítja a címszerepet, az Oscar-díjas Jamie Foxx lesz Kicsi John, Mariont pedig Bono lánya, Eve Hewson játssza, akit mostanában A sebész című tévésorozatban láthattunk, illetve Tom Hanks lányaként a Kémek hídjá-ban.

Taron Egerton és Eve HewsonForrás: AFP

Hiába volt hatalmas pénzügyi siker A szürke ötven árnyalata, Dornan karrierje egyelőre nem indult be tőle különösebben. Az erotikus film óta szerepelt egy második világháborús thrillerben, az Anthropoid-ban, ami Amerikában megbukott, Magyarországon pedig be sem mutatták.

A Kongóban játszódó, szintén háborús történetet elmesélő The Siege of Jadotville-t szeptemberben megfuttatják a brit és az ír mozikban, aztán októbertől a Netflixen lesz látható. Ne legyen igazunk, de ez a film sem tűnik nagy durranásnak. A Robin Hood: Origins lesz az első nagy költségvetésű produkció, amiben szerepet kapott.

Egy kis Robin Hood-történelem

Az elmúlt bő száz évben számos alkalommal feldolgozták Robin Hood történetét, mi most csak a legismertebb változatokat idézzük fel. Az 1938-as, Kertész Mihály által társrendezőként jegyzett verzióban Errol Flynn játszotta az igazság bajnokát, az 1970-es olasz, hazánkban nagyon kedvelt Robin Hood, a tüzes íjász-ban Giuliano Gemma küzdött meg Nottingham bírájával, a kilencvenes évek elején pedig három verzió is készült.

Fent: Robin Hood kalandjai (1938), Robin Hood a tolvajok fejedelme (1991); Lent: Robin Hood (1991), Robin Hood – A fuszeklik fejedelme (1993)Forrás: Mokép, InterCom

A fentebb már említett Robin Hood, a tolvajok fejedelme Kevin Costnerrel, az eredetileg tévéfilmnek készült Robin Hood, amelyben Patrick Bergin játszotta a hőst, Uma Thurman pedig Mariont, a Mel Brooks által rendezett Robin Hood, a fuszeklik fejedelme című paródiában pedig Cary Elwes nevettette meg a nézőket.

Alan Doyle, Kevin Durand, Russell Crowe és Scott Grimes a Robin Hood című filmbenForrás: InterCom

Legutóbb Ridley Scott csinált filmet a tolvaj hősről, a 2010-es Robin Hood-ban Russell Crowe a címszereplőt, Cate Blanchett Mariont, a Vészhelyzet-ből ismert Scott Grimes pedig Skarlát Willt formálta meg. Will kihagyhatatlan része a Robin Hood-filmeknek, legalábbis az általunk felsorolt alkotások mindegyikében feltűnt a karakter.