Magányos migránsvadász várja a sivatagban a határon illegálisan átkelő bevándorlókat, és távcsöves puskával vadássza le őket a Desierto című filmben, amelyet az előzetese alapján akár horrornak is lehet nevezni, annyira durvának mutatja be Jeffrey Dean Morgan és Gael Garcia Bernal küzdelmét.

A mexikói határvidék kopár tája nem sok fedezéket ad a jobb élet reményében Amerikába tartó migránsoknak, így könnyű prédájává válnak a határ védelmét teljesen félreértelmező, őrült fickónak. És ha sikerült elbújniuk, még akkor is ott van az önkéntes határőr kutyája, amely a kaktuszok közé is bekúszik, csak hogy elkaphassa az áldozatát.

Gael Garcia Bernal a Desierto című filmbenForrás: STX Entertainment

Az ember gyermeké-t és a Gravitáció-t is jegyző Alfonso Cuarón fia, Jonás Cuarón rendezte a Desiertó-t, amely egyértelműen a globális méreteket öltő menekültválságra reflektál rémálomszerű szituációba helyezve az illegális bevándorlókat. A filmet még tavaly látta Onozó Róbert, az Origo Filmklub szerzője a londoni filmfesztiválon, és szerinte „végig elképesztően izgalmas, és szinte nincs is benne felesleges pillanat”.

A Desiertó-t október 14-én mutatják be Amerikában, magyarországi bemutatóról nincs tudomásunk.