A Warner stúdió a DC-univerzum képregényfilmjeiben és Christopher Nolan műveiben bízik meg a leginkább – legalábbis ha abból indulunk ki, hogy mennyi pénzt szánnak Batman és társainak a kalandjaira, illetve mennyit fizetnek az angol rendezőnek. Nolan rendkívül magas összeget, 20 millió dollárt kapott azért, hogy a Warnernél készítse el a saját maga által írt, Dunkirk című második világháborús drámáját, és ezen kívül még a bevétel húsz százaléka is a rendezőnél fog landolni – tudtuk meg a The Hollywood Reporter cikkéből. A rendezők közül először és utoljára Peter Jackson tehetett ennyi pénzt zsebre a 2005-ös King Kong-ért.

Christopher Nolan a Csillagok között forgatásánForrás: InterCom

Warner óriási bizalma abból a tényből fakad, hogy Nolan megbízhatóan szállítja a százmilliós nagyságrendű nyereséget hozó kasszasikereket: Az Eredet 825 milliót, A sötét lovag: Felemelkedés egymilliárd, a Csillagok között pedig 675 millió dollárt termelt. A THR cikkéből az is kiderül, hogy átlagosan 750 ezer és másfél millió közé esik egy rendező fizetése Hollywoodban.

Nolan fizetése tényleg rendkívüli lehet a filmiparban, A közösségi háló-t és a Holtodiglan-t jegyző David Finchernek még tízmilliót sem akartak kifizetni, ezért aztán végül nem ő, hanem Danny Boyle rendezte meg a Steve Jobs-t.

A húszmilliós munkabér a színészek körében is kiugrónak számít, a cikk mindössze egyetlen olyan sztárt tudott említeni, aki a közelmúltban ugyanennyit kapott egy főszerepért. Jennifer Lawrence-nek húszmilliót fizettek az Utazók című sci-fiért. Keanu Reeves - akit a Mátrix-folytatások 114 millió dollárral tettek gazdagabbá - viszont már csak 2 és 2,5 millió közötti összeget kapott a John Wick második részéért, valamint tulajdonrészt szerzett a filmben.