Nincs irigylésre méltó helyzetben a Paramount stúdió marketingosztálya. Pár héttel ezelőtt még viszonylag könnyen eladható portékának tűnhetett egy Brad Pitt és Marion Cotillard főszereplésével készült, Az angol beteg-re hajazó, nagyszabású romantikus dráma, de aztán beütött Pitt válásának híre, és azzal együtt a pletyka, hogy amiatt mentek szét Angelina Jolie-val, mert a színész a Szövetségesek forgatásán összeszűrte a levet francia kolléganőjével. A felek határozottan cáfolták az affért, de mégis most mindketten annyira várhatják a film sajtókörútját, mint egy gyökérkezelést.

Brad Pitt és Marion Cotillard a Szövetségesek című filmbenForrás: UIP Dunafilm

A Szövetségesek költségvetését nem hozták nyilvánosságra, de ránézésre minimum százmillió dollárba kerülhetett, és egy ekkora filmet nagyon nehéz népszerűsíteni a sztárok közreműködése nélkül. Ez pedig azt jelenti, hogy Pitt és Cotillard ott feszenghet majd egy londoni szálloda luxuslakosztályában, amikor Návai Anikó egy félmosoly kíséretében megkérdezi tőlük, hogy "na, milyen volt a közös munka?"

Brad Pitt és Marion Cotillard a Szövetségesek című filmbenForrás: UIP Dunafilm

A válása körüli herce-hurcára hivatkozva Pitt már lemondta a Voyage of Time című Terrence Malick-film promócióját, de a Szövetségesek esetében ezt valószínűleg nem teheti meg, hiszen biztosan vállalt x számú interjút a szerződésében. Cotillard távolmaradását talán megindokolhatnák azzal, hogy színésznő gyereket vár, és akkor legalább megúsznák a két sztár testbeszédét elemző cikkeket.

Érződik is a bizonytalanság a Szövetségesek reklámkampányán. Amerikában másfél hónap múlva kerül mozikba a film, ehhez képest még egy plakátot sem adtak ki hozzá, és az első hosszú előzetes is csak most futott be. A új, száznegyven másodperces trailert tényleg csak az nézze meg, aki gyűlöli, ha meglepetés éri a moziban, mert gyakorlatilag végig elmeséli a fordulatos történetet.

Izgalmas lesz figyelni, hogyan teljesít majd a Szövetségesek a mozipénztáraknál. Még az is lehet, hogy ütős promóció nélkül is úgy gondolják majd az emberek, hogy szívesen megnéznék a hírbe hozott sztárpárt a sivatag közepén szexelni egy autóban. A magyar mozikban ezt december 1-től tehetjük meg.