A kedvenc műfajainkban az a legjobb, hogy akármennyi filmet is nézünk meg belőlük, nem lesz elegünk belőle. Én a westernekkel, a rablós filmekkel és a coming of age, azaz a kamaszok felnövéséről szóló alkotásokkal vagyok így. A The Edge of Seventeen az utóbbi kategóriába tartozik, és már azzal felkeltette a figyelmem, hogy A félszemű című westernben remeklő (és az alakításáért Oscar-díjra jelölt) Hailee Steinfeld játssza benne a magát minden körülmények között cikinek érző kamaszt. Az előzetes után pedig már abban is biztos voltam, hogy ezt a filmet mindenképpen látnom kell. 

A The Edge of Seventeen főszereplőjének darabokra hullik az amúgy is már szörnyen kínosnak érzett élete, amikor a legjobb – és egyetlen – barátnőjét a bátyja ágyában találja. Az önmagát lebecsülő lány egyedül marad, és életében először megpróbál nyitni mások felé: a kisállat-kereskedésben dolgozó osztálytársáról fantáziál, a barátkozásban szintén ügyetlen padtársávával pedig egyre jobban összehaverkodik.

Hailee Steinfeld és Woody Harrelson a The Edge of Seventeen című filmbenForrás: STX Productions

Legkésőbb Woody Harrelson feltűnésével mindenkit le fog venni a lábáról az előzetes, a történelemtanárt játszó színész a lehető legkirályabb módon reagál a diákja szex-SMS-ére, és az üzenet mondatszerkesztési hiányosságaira hívja fel a látványosan kiborult lány figyelmét.

A torontói fesztiválon bemutatott filmet imádták a kritikusok, a The Film Stage szerint Steinfeldnek ez az első olyan szerepe A félszemű óta, amely méltó a tehetségéhez, az Indiewire szerzője pedig azt írta, hogy az The Edge of Seventeen több kellemes meglepetésnél, ez egy „igazi életmentő” film, amely a hollywoodi komédiák befogadhatóságát vegyíti a szürke őszi délutánok hangulatával.

November 18-től lesz látható a film az amerikai mozikban. Bízzunk abban, hogy lesz majdegy bevállalós hazai forgalmazó, akiknek köszönhetően mi sem maradunk ki a The Edge of Seventeen-ből.