Egyre csak nő a tét a 2011-ben újraindított A majmok bolygója-sorozatban. Az első részben fellázadtak a szőrös emberszabásúak, a második rész már a Forradalom alcímet kapta, a jövőre érkező harmadikban pedig már konkrétan háború fog kitörni ember és majom között.

A hétvégi New York-i Comic Conon kezdik el csepegtetni a War For The Planet Of The Apes-szel kapcsolatos információkat, remélhetőleg egy előzetessel is meglepnek majd minket. Most egy hidegrázósan hatásos félperces kedvcsinálót adtak ki, amelyben a sorozat főszereplője, Caesar figyelmeztet valakit arra, hogy menekülnie kell, mert a háború elkezdődött. Első látásra úgy tűnik, hogy a vezérmajom hóesésben áll, de a harcok emlegetése miatt valószínűbb, hogy szálló hamu rajzolja ki Caesar körvonalát. 

A majmok bolygója-sorozat akár a sokszor ostorozott hollywoodi fantáziátlanság jelképévé is válhatott volna, ám Matt Reeves rendező az ígéretes első rész után egy nagyszerű folytatással rukkolt elő, amelynek az 1968-as eredeti mellé állítva sincs miért szégyenkeznie. A filmen borzongató feszültség vonul végig, és popcornfilm létére sikeresen keveredik benne az indiános eposzok és a királydrámák világa. 

Nagy kérdés, hogy a tét növelésével – most már igazi háborút ígér a cím – a legutóbbi részben megtalált egyensúly nem billen-e el az intelligencia és a látvány közül az utóbbi irányába. A rendezői székben továbbra is Matt Reeves ül, szóval nyugodtan lehetünk bizakodóak.

Képkocka A majmok bolygója: Forradalom című filmbőlForrás: InterCom

A War For The Planet of Apes-ben Caesar a Woody Harrelson által megformált Colonellel csap össze. Csatájuknak óriási jelentősége lesz a kiadott szinopszis szerint: a majmok, az emberek és a bolygó sorsáról egyaránt dönteni fog. A filmet 2017. július 14-én mutatják be az amerikai mozik.