Budapestre jön az eredeti Hannibal Lecter

2016.10.12. 12:01

Herman Göring eljátszásáért Emmy-díjat kapott és Golden Globe-ra jelölt jelölt skót színész, Brian Cox hamarosan Budapestre érkezik legújabb filmje, a JutalomJáték díszbemutatójára. A film női főszereplője, a magyar–osztrák származású, tehetséges fiatal színésznő, Coco König is fővárosunkba látogat. A szellemesnek és életigenlőnek mondott magyar–angol vígjáték október 27-től lesz látható a hazai mozikban. 

Brian Cox és Coco König a JutalomJáték című filmbenForrás: A Company Hungary

A film főszereplője, Sir Michael Gifford színészlegenda lehetetlen alak: mindenkivel goromba, folyamatosan káromkodik, kiszámíthatatlan, betegen pedig még elviselhetetlenebb. Gondozók sorát űzte már el maga mellől, és most újabb áldozata érkezik, az Angliába települt fiatal magyar színésznő, Dorottya. A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, tanulhatja tőle a mesterséget, ám az idős színész vele is nyers és bárdolatlan. 

Az 1946-ban született Brian Cox korunk egyik leghíresebb színpadi színésze. Filmes karrierjét a 70-es években tévéfilmekben kezdte, az áttörést Az embervadász-ban Dr. Hannibal Lecter (vagy ahogy abban a filmben nevezték: Dr. Hannibal Lecktor) megformálása hozta el számára.

Brian Cox Az embervadász című filmbenForrás: Mokép

Cox több tucat filmben szerepelt azóta, köztük olyan nagy sikert aratott produkciókban, mint a Rettenthetetlen, a Rob Roy, A kör, az X-Men 2, a Trója, A majmok bolygója: Lázadás vagy a Bourne-sorozat. 2003-ban a Brit Birodalom Érdemrendje parancsnoki fokozatával tüntették ki. Tervezzük, hogy interjút készítünk vele, egy ennyire izgalmas életmű birtokosától órákon át tudnánk kérdezni.

Brian Cox az X-Men 2 című filmbenForrás: InterCom

A JutalomJáték-ban nyújtott alakításáért a Brit Film- és Televíziós Akadémia, a BAFTA skóciai szervezete a napokban a legjobb filmszínész díjára jelölte. A filmet már közel 25 ország vásárolta meg moziforgalmazásra, köztük az Egyesült Államok és Kanada is. A magyar mozikban szinkronizált és feliratos verzióban is vetíteni fogják.

KAPCSOLÓDÓ CIKK